Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biogas Holland en Ekwadraat slaan handen ineen met Gascamera Services:

"Elk jaar miljoenen kuubs gas onbenut de lucht in"

Een gaslekkage, dat wil je niet. Met de nieuwste state-of-the-art ATEX camera kan Gascamera Services gaslekkages vakkundig en effectief oplossen. De camera is uitgerust met een sensor die tot -200 graden Celsius wordt gekoeld. Hierdoor worden reukloze en onzichtbare gassen zichtbaar gemaakt.

Gascamera Services voert inspecties uit voor het opsporen en in kaart brengen van gaslekkages en adviseert en ondersteunt bij de reparatie van lekkages. Dit in de gehele gassector waaronder: biogas, stortgas en aardgas.


Gassen worden zichtbaar
De camera maakt gassen, waaronder methaan, zichtbaar. Dit gas is het hoofdcomponent van zowel aardgas, biogas als stortgas. Methaan is een gemakkelijk ontvlambaar gas waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan. Daarnaast is methaan een broeikasgas dat 25 maal sterker is dan CO2. De broeikasgasemissie door methaan in Nederland wordt geschat op ca. 20 MegaTon CO2 equivalent. Het opsporen en verhelpen van gaslekkages zorgt naast het verhogen van de veiligheid en het verlagen van schadelijke milieu emissies voor een hoger installatierendement.

Veel inspecties worden preventief uitgevoerd om er zeker van te zijn dat een productie- of gebruikslocatie vrij is van gaslekkages. Desondanks worden vaak toch één of meerdere lekkages gevonden. Deze kunnen ontstaan doordat leidingwerk als gevolg van seizoensinvloeden en wisselende temperaturen uitzetten en krimpen. Bij aansluitingen van leidingwerk kunnen hierdoor kleine openingen ontstaan waardoor gas eenvoudig kan ontsnappen.

Gediplomeerde specialisten
De gascamera wordt ingezet voor het inspecteren van biogas- en aardgasinstallaties bij de industrie, rioolwaterzuiveringsinstallaties, agrarische vergisters, stortgaslocaties en in de fossiele aardgasindustrie. De inspecties worden door gediplomeerde specialisten uitgevoerd overeenkomstig met de normen en richtlijnen.



Biogas Holland en Ekwadraat hebben voor deze joint venture gekozen op basis van overeenkomstige doelstellingen en elkaars aanvullende expertises. Adviesbureau Ekwadraat begeleidt bedrijven en overheden in de energietransitie door onafhankelijk advies te leveren over energiebesparing, duurzame energieproductie en transitiemanagement. Biogas Holland is gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en het beheren van biogasinstallaties. Samen willen de bedrijven met de oprichting van Gascamera Services stevig bijdragen aan het terugdringen van schadelijke emissies en het verhogen van de veiligheid.

Voor meer informatie:
Biogas Holland


Ekwadraat



Gascamera Services



Publicatiedatum: