Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Introductie biologische papieren kweekplug op GreenTech

In de aanloop naar de GreenTech in juni nemen we contact op met verschillende tuinbouwspecialisten, -ondernemers, -vernieuwers en telers. Vandaag stellen we het team van Ellepot aan u voor. Ze staan op de GreenTech om een biologische kweekplug te introduceren.

Wat is jullie bijdrage aan de vooruitgang van de wereldwijde tuinbouwsector?
We leveren een milieuvriendelijk en duurzaam opkweeksysteem - een sterk alternatief voor de conventionele plastic pot en polybag. Met het Ellepot-systeem helpen we onze klanten de efficiëntie van de productie te verbeteren, de handling te optimaliseren en een hogere opbrengst en lagere kosten van geproduceerde goederen te realiseren. En dit op een groene en milieuvriendelijke manier. 

Wat is volgens jullie het belangrijkste onderwerp in de tuinbouw op dit moment?
De belangrijkste uitdaging voor de tuinbouw is het gebrek aan arbeid, efficiëntie, kostenbesparing en duurzaamheid - de industrie wordt gedwongen om anders te denken en zich aan te passen aan de nieuwe toekomstige marktomstandigheden.





Wat gaan jullie doen op de GreenTech? Presenteren jullie noviteiten tijdens de beurs?
We laten zien hoe onze klanten geld kunnen besparen, efficiënter en productiever kunnen worden en groener kunnen telen. Verder zullen we met trots onze nieuwe Ellepot Organic Paper presenteren - gecertificeerd voor biologisch telen.

Op welk project waar jullie momenteel mee bezig zijn, zijn jullie het meest trotst?
We zijn erg enthousiast over een project dat we ontwikkelen en testen in nauwe samenwerking met een van de belangrijkste spelers en telers in Nederland. Het doel is om de plastic pot te vervangen door gebruik te maken van Ellepot-papier dat afbreekbaar en milieuvriendelijk is. Dat betekent geen plastic meer in de natuur.




Hoe ziet u de toekomst van de tuinbouw?
We zijn optimistisch, hoewel de macrotrends ook uitdagend zijn. Toenemende bevolking, rijkdom, verstedelijking en het hele jaar door leveringen zullen een grote impact hebben op de toekomstige tuinbouwsector wereldwijd.

Een geschatte bevolking van bijna 9 miljard mensen in 2050 zal een enorme vraag creëren naar bijvoorbeeld bloemen, bomen, groenten en fruit. Dit in combinatie met de realiteit dat steeds meer mensen van het platteland naar de grote steden zullen verhuizen, resulteert in een tekort aan arbeidskrachten en arbeidskrachten voor de tuinbouw. Een ontwikkeling die een enorme vraag naar automatisering en technische oplossingen zal creëren om efficiënter en productiever te zijn.



Wat is jullie bijdrage aan de vooruitgang van de wereldwijde tuinbouwsector?
We hebben de tuinbouwsector de afgelopen twintig jaar een slimmere manier van groeien getoond. Niet alleen door een milieuvriendelijk en geïntegreerd opkweeksysteem te leveren, maar ook een directe alternatieve oplossing voor het aanhoudende gebruik van conventionele plastic potten en polybags. We creëren de opkweekmethode van de toekomst door onze klanten te helpen geld te besparen, efficiënter te worden en hun verkoopcycli te verhogen. We helpen onze klanten dingen slimmer te doen.

Ellepot staat op de GreenTech in Amsterdam op 12-13-14 juni. De GreenTech Summit zal op 11 juni plaatsvinden. 

Voor meer informatie over de GreenTech en de GreenTech Summit, kijk op
www.greentech.nl.

Voor meer informatie:
Ellepot DK
info@ellepot.dk
www.ellepot.com

Publicatiedatum: