Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecoltivo: hydroteeltsysteem voor thuis

Maak kennis met Ecoltivo: een zeer efficiënt mini-hydrocultuursysteem zonder aarde. Er hoeft alleen water worden toegevoegd om groenten, kruiden en planten te laten groeien in bijvoorbeeld een restaurantkeuken of in huis. Dit nieuwe teeltsysteem geeft superverse producten en voldoet daarmee aan de huidige gezondheidstrends.



"Dit product is helemaal nieuw en voor zover wij weten is zoiets als dit niet op de markt. Aanvankelijk waren de verwachtingen niet zo hoog omdat de landbouwsector erg conservatief is. Het idee ontstond toen wij verzoeken kregen van restaurants en het is voornamelijk gericht op gezinnen, restaurants en scholen die kinderen willen leren hoe ze groenten en kruiden moeten kweken", zegt Richard Galassi van Ecoltivo.



"Met de prijsuitreiking tijdens SANA, de internationale beurs voor biologische producten, is er echt een wereld voor ons open gegaan. We hebben vele reacties gekregen op onze producten waarna we hebben besloten om het project verder te ontwikkelen", zegt Galassi.


"Om te laten zien dat het product zijn vruchten afwerpt, zijn we bij wijze van test begonnen met slazaden, die snel en makkelijk groeien. Binnen drie dagen zagen we het eerste plantje groeien. Elke eenheid van Ecoltivo kan zichzelf meer dan eens regenereren. In Nederland waren er maar liefst zeven cycli. Alles hangt af van de snede die je maakt als het product klaar is om geoogst te worden."

Ecoltivo in 4 stappen:
1) Plaats het systeem in een ruimte met voldoende zonlicht
2) Duw de U-vormige gleuf naar beneden
3) Gebruik water op kamertemperatuur
4) Houd het waterniveau zoals aangegeven

Klik op "Play" om te zien hoe Ecoltivo werkt

Afhankelijk van het gekozen type zullen de zaden na een paar dagen of weken ontkiemen. Ecoltivo heeft een voedingskracht van 6 tot 8 maanden zonder externe toevoegingen.



Galassi legt uit dat er nu wordt gewerkt aan een nieuwe versie van de plastic behuizing en aan een biologisch afbreekbare versie. "We bevinden ons nog in de beginfase, maar het principe van het systeem blijft hetzelfde. Het mooie van Ecoltivo is het feit dat er geen aarde wordt gebruikt."


Type zaden voor Ecoltivo
  • Klassieke Italiaanse basilicum: medium-vroeg ras. Krachtige plant met intense geur en groene kleur. Makkelijk te telen.
  • Gemengde sla: vroege variëteit. De beste slasoorten gesorteerd op smaak. Kent meerdere cycli.
  • Lollo bionda gekruld: vroege variëteit. Rustieke plant met rechtopstaand, gekruld blad. Kent meerdere cycli.
  • Lollo bionda glad blad: vroege variëteit. Plant met ronde, gladde bladeren. Kent meerdere cycli.
  • Kattenkruid. Natuurlijk voedingssupplement
  • Rode sla:vroege variëteit. Rustieke plant met rode bladeren. kent een trage start.
  • Etna- peper: pittig. Compacte plant. Helderrode pepers wanneer volledig rijp.


Onlangs heeft Ecoltivo paarse basilicum aan het assortiment toegevoegd. De plant wordt middelgroot, heeft gladde bladeren en een paarse kleur en een intense geur. Het is makkelijk te telen, ook in pot.



Contact:
Galassi Richard
Tel.: +39 335 285282
Ecoltivo
via Alessandro Volta 11
20856 Correzzana (MB) - Italy
Publicatiedatum: