Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Egypte

Kascomplex dient voor tomatenteelt én als trainingscentrum

In Egypte wordt door Debets Schalke een kas gebouwd van vijf hectare voor de tomatenteelt. Dit unieke project zal naast kwekerij ook worden gebruikt als trainingscentrum. Het project fungeert als start voor de uitbreiding van een glastuinbouwgebied waarbij duurzaamheid en efficiënt met water omgaan een essentiële rol zal spelen. De rivier de Nijl is de belangrijkste waterbron. 85% van het Egyptische water komt uit de Nijl. Voedselveiligheid staat, met de toenemende bevolkingsgroei, en met de huidige productiecapaciteit evenals de beschikbaarheid van water onder druk. Met de komst van dit kassencomplex is de eerste stap gezet om de uitdagingen van de natuur te bedwingen.

Efficiënt watergebruik
Eén van de grootste uitdagingen is de droogte. Met de bouw van deze kas zal het waterverbruik relatief enorm dalen. Per kilo kastomaat ligt het watergebruik op 8 liter. Bij de onbedekte teelt ligt het gebruik op 300 liter per kilo tomaat. Het efficiënte watergebruik in hightech kassen is de belangrijkste reden voor de Egyptische overheid om volop in te zetten op kassenbouw.

In de Egyptische kas zullen verschillende soorten cherrytomaten geteeld worden. De cherrytomaten zullen worden geëxporteerd naar Europa en het Midden-Oosten, maar het overgrote deel zal worden gebruikt voor de lokale markt.

De bouw is in januari dit jaar gestart en de kas zal deze zomer opgeleverd worden.

Voor meer informatie:
Debets Schalke B.V.
Havenstraat 49
2681 LC Monster
T +31 (0)174 245 321
F +31 (0)174 248 661
E info@debets.nl
W www.debetsschalke.com

 
Publicatiedatum: