Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse gesloopte Venlokas gaat de wereld over

Eind 2016 heeft Debets Schalke in Someren een Venlokas van maar liefst 16 hectare gedemonteerd, omdat sommige delen van de kas door een enorme hagelbui waren beschadigd. Nu anderhalf jaar later heeft diezelfde kas op verschillende locaties in de wereld een nieuwe herbestemming gekregen. Het werkterrein van een kassenbouwer beperkt zich niet alleen tot Europa, maar gaat de hele wereld over. Deze Venlokas is op verschillende mondiale locaties, in zowel Europa als Azië, opnieuw opgebouwd.

Diversiteit in bestemmingen
"De toenemende mondiale groei van nieuwbouw kassenbouwprojecten van Debets Schalke zijn geen reden om tweedehands kassenbouwprojecten niet te belichten. Juist een herbestemmingsproject van deze omvang is een prachtig voorbeeld van hergebruik van Nederlandse kwaliteit," zegt Dylan Schalke. Met de materialen van deze kas hebben wij telers in Polen, maar ook in Armenië, Oekraïne en Azerbeidzjan kunnen helpen om hun areaal uit te breiden. En zelfs in Zuid-Korea is 5000 m² van deze kas neergezet voor de teelt van paprika's. Van rozenteelt tot tomatenteelt, de diversiteit in de bestemmingen en teelten is groot. Hier gaat het dan ook niet meer alleen om duurzaam bezig te zijn met de herbestemming van materiaal, hier ben je ook bezig om de Nederlandse Venlokas opnieuw te positioneren en kennis te delen."

Hergebruik
De Venlokas is wereldwijd het meest gebouwde kastype. De Venlokas is een type dat aan de uiteenlopende wensen van telers en kwekers kan voldoen en daardoor zeer geschikt voor hergebruik. Een prijstechnisch interessant alternatief voor een teler die graag een nieuwe kas wil of de stap van plastic naar glas wil maken. Ook voor een investeerder is een tweedehands kas een uitgelezen kans. Deze doelgroep kijkt veelal naar de terugverdientijd van een investering.

Debets Schalke zal aanwezig zijn op de GreenTech in stand 12.606 en 12.610. Bekijk voor meer informatie over de GreenTech ook de website: www.greentech.nl

Voor meer informatie:
Debets Schalke B.V.
Havenstraat 49
2681 LC Monster
T +31 (0)174 245 321
F +31 (0)174 248 661
E info@debets.nl
W www.debetsschalke.com

 
Publicatiedatum: