Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zomerpreiseizoen opgestart

Tholen - Bijna alle groenten hebben vertraging opgelopen door de late voorjaarsvorst, maar langzamerhand komen jonge groenten weer beschikbaar. Ook de omschakeling naar nieuwe prei begint. Vandaag start Peelland Agro, gespecialiseerd in preiteelt, met de oogst van de jonge planten welke vanaf maandag geleverd kunnen worden. "Deze preiplanten zijn in Marokko opgekweekt en in maart in Nederland uitgeplant en verder gegroeid. Het gewicht per steel ligt nu tussen de 200 tot 250 gram, dat is een mooi gewicht om de nieuwe oogst mee te starten", vertelt Susan van Horssen, senior accountmanager telersorganisatie Fossa Eugenia waarbij Peelland Agro is aangesloten.


Twan van der Velden van Peelland Agro

De markt kan dus overschakelen naar frisgroene malse zomerprei. De winterprei kent qua prijsvorming een matig seizoen en loopt op zijn eind. "De nog beschikbare winterprei raakt versleten waardoor de kwaliteit achteruit gaat, zeker met deze warme dagen", vertelt Susan. Afhankelijk van de vraag, ligt de prijs van de jonge prei rond de 1,20 per kilo product, wat overeenkomt met het prijsniveau op de Belgische veilingen.

De prei van Peelland Agro kan naar wens worden verpakt. Fossa Eugenia levert prei standaard in de volgende verpakkingen: poolbak, kratten
houten krat, doos, busselen en zakken. Er zijn ook kleinverpakkingen voor de retail mogelijk. De lengte van de prei is op aanvraag leverbaar.

Voor meer informatie
Fossa Eugenia
Susan van Horssen
susan.vanhorssen@fossaeugenia.nl
www.fossaeugenia.com