Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
13 juni 2018

Werkbezoek lage temperatuur aardwarmte bij Greenbrothers Zevenbergen

Op 13 juni organiseert het Glastuinbouwpact in samenwerking met Visser & Smit Hanab een werkbezoek voor tuinbouwondernemers om een presentatie te geven over ondiep boren voor aardwarmte (ondiepe geothermie). Dit bezoek zal plaatsvinden bij Green Brothers van 18:00-20:00 uur.

Zonnepanelen en windmolens zijn niet de enige manieren om energie op te wekken. Aardwarmte blijkt ook heel geschikt te zijn om kassen mee te verwarmen, in plaats van fossiele brandstoffen te blijven gebruiken. Het boren naar aardwarmte, geothermie, is een techniek die gebruik maakt van de warmte die de aarde ondergronds vasthoudt. Hoe dieper je in de aarde boort, hoe warmer het wordt. Die warmte kan gebruikt worden om kassen te verwarmen. De meeste aardwarmte-projecten boren wel tot 2000-2500 meter diep. Maar zo diep boren is in West-Gelderland niet kansrijk.

Green Brothers Zevenbergen
Bij Green Brothers in Zevenbergen is een project gerealiseerd met ondiep boren (ofwel ondiepe geothermie), op 500-1250 meter diep. Deze vorm van geothermie is goedkoper en minder risicovol. Daarom organiseert het Glastuinbouwpact in samenwerking met Visser & Smit Hanab een werkbezoek voor tuinders om samen na te denken over de mogelijkheden voor ondiepe geothermie in de Bommelerwaard en Tielerwaard. De eigenaren van Green Brothers zijn op 13 juni ook aanwezig om u te vertellen over hun ervaringen met ondiepe geothermie. Sluit u ook aan?
Omdat de deelname beperkt is, is aanmelding verplicht. Op 20 juni is een reservemogelijkheid gepland.

Data: 13 juni, 20 juni
Tijd: 18:00 - 20:00 uur
Deelname: maximaal 10 personen per bijeenkomst
Aanmelden kan bij: Gerard Selman (gselman@projectenltonoord.nl)
Locatie: Hazeldonkse Zandweg 97a (Green Brothers), Zevenbergen

Lees hier de folder van Visser & Smit Hanab over lage temperatuur aardwarmte.

Bron: Glastuinbouwpact Bommelerwaard
Publicatiedatum: