Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan opent Seed Quality Center

Vrijdagmiddag 18 mei heeft Rijk Zwaan officieel de nieuwbouwlocatie aan de Zijtwende in De Lier geopend. Met dit nieuwe Seed Quality Center, kortweg SQC, creƫert het internationale groentenveredelingsbedrijf meer ruimte voor groei en toepassing van nieuwe test- en onderzoekstechnieken op het gebied van zaadkwaliteit.

Het nieuwe Seed Quality Center van Rijk Zwaan in De Lier

Sinds de eerste paal werd geslagen in oktober 2016, zijn er een laboratoriumgebouw, een hal met klimaatcellen en een kas verrezen. "Het SQC staat volledig in het teken van kwaliteit", licht Hans Linders, Manager Quality bij Rijk Zwaan, toe. "Alle zaden die Rijk Zwaan verlaten, dienen aan hoge kwaliteitseisen te voldoen. De afdelingen die de kwaliteitscontrole uitvoeren, worden nu ondergebracht in het SQC. Bijvoorbeeld de afdeling zaadgezondheid, die onderzoekt of binnenkomende zaden vrij zijn van ziektes en de afdeling moleculaire biologie, die op basis van DNA de rasechtheid van commercieel zaad toetst."

Open huis voor omwonenden
Vrijdagavond stonden de deuren van het SQC open voor genodigde omwonenden. Zo'n 55 Lierenaren grepen deze kans aan om meer te horen over de activiteiten in het gebouw. "We vinden het belangrijk om omwonenden te betrekken bij nieuwbouwprojecten", vertelt Communication Specialist Steven van Paassen. "We zijn van begin af aan met hen in gesprek geweest. Door middel van een presentatie en een rondleiding door het gebouw hebben we ze nu een kijkje in onze keuken gegeven."

Opening van het SQC van Rijk Zwaan door de nieuwe generatie Zwaan

In totaal vormt het SQC het nieuwe onderkomen voor zo'n 65 medewerkers. De nieuwe locatie ligt 500 meter van het hoofdkantoor van Rijk Zwaan.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com



 
Publicatiedatum: