Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Er zijn twee waarheden in de cannabisteelt"

Tholen - Er wordt veel gesproken over de cannabisteelt. Veel gesprekken resulteren in veel meningen. Twee aspecten springen eruit: (1) De teelt is booming in Canada en in sommige staten in de VS en (2) de ideale teeltsystemen zijn nog niet bepaald en uitgekristalliseerd.


Maarten de Jager en Lars Meijer tussen de containers

Voor ieder wat wils
Lars Meijer is accountmanager Cultivation Systems bij Codema. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de cannabisgerelateerde vragen. En er zijn veel vragen. Cannabis wordt geteeld op allerlei soorten substraat, op eb- en vloedvloeren, NFT-systemen en diverse luchtverdelingsmethodes in de kas. Lars: "Investeerders en telers zijn op zoek naar de beste teeltmethode. Iedereen heeft zo zijn voorkeur. Onze systemen passen we daar op aan. Wij kunnen met onze teeltsystemen in iedere kas uit de voeten. We passen ons advies aan op de wensen van de klant. Naast de systemen passen we ook onze containers aan. Dat is nodig om tot goede teeltresultaten te komen."
 
De systemen van Codema worden vooral gebruikt voor de cannabisteelt waar hoofdzakelijk olie van gemaakt worden. Deze olie is bestemd voor medicinale doeleinden. De concentratie CBD en THC in deze olie is belangrijk. Om die concentratie constant te kunnen houden, is hygiƫne belangrijk. De containers worden goed ontsmet voor hergebruik. Daar wordt gebruik gemaakt van stoom en, desgewenst, ontsmettingsmiddel. Codema plaatst ontsmettingsunits als onderdeel van hun teeltsysteem.
 
Lars Meijer: "In de cannabis-wereld wordt veel waarde gehecht aan uniformiteit van de teelt. Automatisering is hiervoor een mooie oplossing. Hierboven ziet u een 'Overhead Crane'. Onder andere met deze techniek worden containers automatisch verplaatst binnen de kas en naar de werkruimte. Dit bespaart veel arbeid."
 
Een robot plaatst de cannabisplanten automatisch op de container. Door de speciale vorken en programma's in de robot kunnen deze automatisch gelijkmatig verdeelde planten indelingen realiseren. Dit zorgt ook weer voor uniformiteit van alle planten.

Voor meer informatie:
Codema Systems Group
+31(0)10-5212755

Lars Meijer
lmeijer@codemasystemsgroup.com