Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaanse Cora Seeds herintroduceert traditionele tomatenrassen

De laatste jaren is er veel genetisch onderzoek gedaan naar tomaten. Dit werd niet alleen gedaan om de vruchtduur te verbeteren of om weerstand te kunnen bieden tegen de belangrijkste biologische of ecologische tegenslagen. Er wordt veel geklaagd over het verlies van smaak, maar misschien moet er met andere ogen naar tomaten worden gekeken. Het doelgericht gebruik van de verschillende tomaten voor de consument moet op een effectievere manier worden geïllustreerd.

Dit is ook de richting die hetSiciliaanse zaadbedrijf Cora Seeds opgaat en tijdens MacFrut had het een proeverij georganiseerd voor producenten en belangrijke retailers die geïnteresseerd zijn in tomaten. "Vandaag de dag is iedereen erg gevoelig voor het onderwerp hoogwaardige tomaten, niet alleen wat betreft de brixgraad maar vooral qua smaak", zegt Angelo Crucitti, sales manager van Cora Seeds.



Met behulp van chef Leonardo heeft het bedrijf tabellen opgezet en een aantal recepten voorgesteld op basis van de tomatenrassen Regale F1, Vivace F1 en Grazioso F1. De eerste, een Midi-pruimtomaat is een veelzijdige tomaat, die zich leent voor alle toepassingen in de keuken. De tomaat is zeer hard en knapperig met aantrekkelijke kleuren en lange houdbaarheid.


Boven en onder: Regale F1



"De regale F1 is zeer knapperig en kan daardoor ook als snack worden genuttigd. Het vruchtvlees is vrij stevig en de tomaat heeft een felrode kleur. Daarnaast heeft het een gemiddelde brixgraad van 6", zegt chef Leonardo.



De Vivace F1 heeft een uitstekend suikergehalte en tijdens het koken is er geen suiker nodig om de zuurgraad tegen te gaan. Het is zeer goed bestand tegen lang koken en het is niet nodig om de tomaat eerst te schillen. Dankzij het feit dat het weinig water afgeeft, wordt Vivace ook aanbevolen voor de bereiding van de typisch Italiaanse bruschetta.


Vivace F1

Over de Grazioso zegt de chef dat de tomaat zich, dankzij de zeer korte bereidingstijd, uitstekend leent om geroerbakt te worden.



"Cora Seeds stelt kwaliteitstomaten voor zonder enige opofferingen in termen van productiviteit of genetische resistentie. De gasten, die deelnamen aan de proeverij, waardeerden het en merkten een terugkeer naar traditionele smaken. Ze herstellen de authenticiteit en waarde in hun respectieve segmenten: de Regal bij de midi-pruimtomaten, de Grazioso bij de datterini en de Vivace bij de cherrytomaten", concludeert Crucitti.

Contact:
Cora Seeds Srl
Via Boscone 1765/A
47521 Cesena (FC)
Web: www.coraseeds.com

Angelo Diego Crucitti - Sales manager Italië
Tel.: (+39) 348 0285357
Email: angelocrucitti@coraseeds.com
Publicatiedatum: