Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Primoris studienamiddag: Risicobeheersing binnen de voedselketen

De Primoris studienamiddag gaat voor de 10e maal door. 
Inschrijven kan tot en met 8 juni via www.primorisevent.be.
 
Directeur Primoris Belgium Carine De Clercq:
"Met zijn allen zijn we bezorgd over voedselveiligheid waarbij onze acties gericht zijn op risicobeheersing die een multi-aanpak vereist. De studienamiddag start met het belichten van het regelkringprincipe, de basis van elk zorgsysteem. Hoe schatten we risico's in, wat zijn aandachtspunten bij het beheer en hoe integreren we dit in ons eigen food safety management system?

Maar hoe degelijk onze procedures en het risicobeheerssysteem ook zijn, de menselijke factor zorgt voor variabiliteit en het al dan niet welslagen. Daarom is het belangrijk dat er een cultuur rond voedselveiligheid aanwezig is in het bedrijf. Een praktijkstudie toont ons hoe je die cultuur kan meten en van daaruit acties kan ondernemen.
Wat ziet de consument als risico? Wat is de perceptie over nieuw opkomende risico's? Een recente EFSA-studie, uitgevoerd door ICF-GfK, brengt de resultaten van 25 EU-landen bijeen en zoomt even in op Belgiƫ.
Onderzoek en analyse moeten ons objectieve gegevens bezorgen voor de risico-inschatting en de vooruitgang van ons risicobeheerssysteem. Daarbij is de keuze van gepaste technologie en effectieve methodes belangrijk. "Wat willen we weten?" moet de leidraad zijn voor "wat willen we meten?".
De vaste waarde mag uiteraard niet ontbreken. Daarom staan de resultaten van de Belgische residumonitoring 2017 en de vergelijking met Europese resultaten, opgemaakt door FAVV, ook dit keer op het programma."



Voor meer informatie:
Primoris 
Technologiepark 2/3
9052 Zwijnaarde
Belgiƫ
+32(0)933 010 10

Publicatiedatum: