Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijf hoopt te profiteren van legalisatie in Canada

Village Farms schaalt cannabisproductie op

"De start van de commerciële cannabisteelt op de Delta 3 faciliteit is de belangrijkste mijlpaal voor Pure Sunfarms,"vertelt Michael DiGiglio, CEO van Village Farms. "We zijn opgetogen over het opschalen van de productie, wat de productie van Pure Sunfarms op 60.000 kilo of meer gedroogde cannabis tegen eind 2019 zet." Daarmee loopt het bedrijf vooruit op de verwachte tekorten die zullen ontstaan als in Canada wietgebruik door volwassenen wordt gelegaliseerd.
 
"De eerste leveringsovereenkomsten garanderen een sterke omzetstroom, terwijl we de flexibiliteit hebben om kansen te zoeken met overheidsdiensten en de vraag die we zien van telers met een vergunning." Hij wijst op de ervaring van Village Farms met grote kasteeltprojecten en de ervaring van Emerald in de cannabisteelt. Dat geeft hem vertrouwen dat de productie gestaag zal groeien naar 17 teeltruimtes in de ruimt 10 hectare tellende Delta 3 faciliteit. 
 
De resultaten over het eerste kwartaal werden beïnvloed door lagere oogsten in Texas en Mexico en een iets lager volume in Delta 3 ondanks dat de productie in Ontario op schema lag. "Als gevolg daarvan waren we niet in staat om te profiteren van de gunstige prijzen op de spotmarkt aangezien onze volledige productie op contract verkocht was." De transportkosten stegen door nieuwe wetgeving in de VS die van kracht werd en transporteurs verplicht om een Electronic Logging Devices te installeren. De stijging in de transportkosten, die in alle sectoren te zien is, is gestabiliseerd op een lager percentage.
 
Publicatiedatum: