Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ghanese tomatentelers dreigen met zelfdoding

Tomatentelers uit het Ghanese district Brong-Ahafo zijn wanhopig over de slechte afzetmogelijkheden voor hun product. Vanwege de recente overvloedige aanvoer zijn de prijzen dramatisch gedaald. Sommige telers dreigen zelfs met zelfdoding. Het districtshoofd van de regio heeft gedreigd de wegen naar Burkina Faso af te sluiten zodat er geen tomaten meer geïmporteerd kunnen worden. 

Telers doen een beroep op de regering om de import van tomaten uit Burkina Faso te stoppen, zodat zij er zeker van zijn dat zij hun tomaten jaarrond op de lokale markt af kunnen zetten hetgeen hen voor grote verliezen zou behoeden. 

De website ghanaweb.com laat weten dat sommige telers het echt moeilijk hebben omdat zij hun kosten niet terug kunnen verdienen. Baffour Afrifa, voorzitter van de Ghanese Tomatentelerscoöperatie, vertelt dat de huidige marktprijs voor grote onrust onder telers zorgt. 

 
Publicatiedatum: