Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote investering in kunstmatige intelligentie start-up Motorleaf

Motorleaf, een kunstmatige intelligentie start-up die zich richt op data-oplossingen voor kassen, heeft aangekondigd dat ze €2,41 miljoen aan investeringen hebben opgehaald. Hiermee wil het bedrijf hun realtime agronomische oplossingen voor de gecontroleerde kassenteelt uitbreiden. 

De investering, die in mei uiteindelijk ruim de €2 miljoen overschreed, wordt geleid door het top agrarische investeringsfonds Radicle Growth. Het bedrijf krijgt steun van Desjardins Capital, Real Ventures, Fluxunit (Osram Ventures), BDC Capital en 500 Startups Canada. 

Motorleaf
"Motorleaf verandert de manier waarop we in kassen telen door kunstmatige intelligentie overal en ten allen tijde mogelijk te maken," vertelt Kirk Haney, directeur van Radicle Growth. "Hun technologie is bewezen effectief bij de groentenproductie, en we investeren dit kapitaal om het bedrijf verder uit te helpen breiden." 

Motorleafs hardware en software richt zich op de menselijke en milieu aspecten van de kassenproductie, en helpt om de juiste oogst te voorspellen. Met hun oogstvoorspellingsproducten helpen ze kastelers om te voldoen aan hun contracten, het plannen van hun wekelijkse activiteiten, en het voorspellen van de productiecapaciteit. 

Sunselect proeven
In de eerste proeven bij SunSelect, een kassenbedrijf in Californië, leidde de technologie van Motorleaf tot 50% minder foute oogstvoorspellingen. Deze resultaten waren voor SunSelect genoeg om Motorleaf's algoritmes te blijven gebruiken. Oogstvoorspellingen zijn echter slechts de eerste in een reeks van oplossingen die het bedrijf heeft ontwikkeld voor producenten.

"Betere oogstramingen zijn slechts het begin van de voordelen die de producten van Motorleaf kunnen bieden," zegt de directeur van Motorleaf, Alastair Monk. "We zijn bezig met de ontwikkeling van complete teeltprotocollen die helpen om alles te regelen, van licht en voedingsstoffen tot het voorspellen van ziekten en geoptimaliseerde groeiomstandigheden - allemaal gebaseerd op realtime data." 

De volgende fase
In de volgende fase van hun werkzaamheden zal Motorleaf zich gaan richten op de omstandigheden in kassen en zullen ze de technologie bij verschillende gewassen gaan gebruiken. De data bestaat niet uit statische voorspellingen, maar zorgt ervoor dat telers de groeiomstandigheden in real time aan kunnen passen. 

"Motorleaf zorgt voor extra automatisering binnen de kas door aanvullende hardware aan al bestaande controlesystemen toe te voegen. Dit maakt de technologie niet alleen praktisch, maar ook zeer geschikt voor de hedendaagse kassensector," zegt Haney.

"De oplossingen die uit de nieuwe proeven voortkomen benadrukken de inzichten die deze technologie brengt." Met hun Kunstmatige Intelligentie programma wil het bedrijf geldbesparende oplossingen voor kassen bieden omtrent arbeid, energie, over/onderproductie en het managen van voedingsstoffen. Er zijn meer dan 52,3 miljard m2 aan kassen en binnenteeltbedrijven die hun voordeel kunnen doen met de technologie van Motorleaf. 

Haney en Lars Roessler van Fluxunit zullen zich bij het Raad van bestuur van Motorleaf voegen. De twee zullen het bedrijf helpen om connecties te leggen met belangrijke spelers binnen de industrie, hun bereik uit te breiden en het gebruik van zelflerende algoritmes in de binnenteelt te vergroten.

Voor meer informatie:
Motorleaf
Alastair Monk 
Publicatiedatum: