Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"In één keer PlanetProof-gecertificeerd"

Per 1 januari 2020 moeten alle groenten, fruit, bloemen, planten, bomen en bloembollen die verkocht worden in het merendeel van de Nederlandse supermarkten PlanetProof geteeld zijn. Om de teler te ondersteunen in het certificeringsproces, heeft Agrifirm een PlanetProof-adviesmodule ontwikkeld. Tijdens dit teeltseizoen is deze als pilot bij een aantal telers succesvol ingezet, waardoor zij in één keer PlanetProof gecertificeerd zijn.
 


Regelgeving
Het PlanetProof-keurmerk streeft naar een duurzame teelt. Hierdoor kan de teler te maken krijgen met extra regels bovenop de wettelijke normen. Om telers wegwijs te maken in de complexe materie, heeft Agrifirm een PlanetProof-adviesmodule ontwikkeld. Met deze adviesmodule kunnen telers, naast teelttechnisch advies, nu ook bij Agrifirm terecht voor certificeringsadvies.
 
Ronald Hendriksen, Agrifirm-specialist Vollegrondsgroenten: "Na de introductie van het PlanetProof-keurmerk blijkt dat voor een aantal teelten de regels zo vergaand zijn, dat alleen in de meest optimale situatie een succesvolle teelt kan worden gerealiseerd. Agrifirm bundelt de opgedane praktijkkennis en brengt deze in bij de PlanetProof-adviesraad, het College van Deskundigen Agro/food Plantaardig. Ons streven is dat het keurmerk voor iedere teler in de praktijk haalbaar is. Door de adviesmodule gezamenlijk met de teler in te vullen, wordt er een advies op maat gegeven en kan de teler goed voorbereid het seizoen in."
 
Pilot
Tijdens dit teeltseizoen draait de pilot van Agrifirm's PlanetProof-adviesmodule. Uit de eerste resultaten blijkt dat de telers die aan de pilot van Agrifirm meedoen in één keer het PlanetProof-certificaat behalen.
 
Vanaf eind 2018 voor iedereen beschikbaar

Om PlanetProof-gecertificeerd te kunnen worden, moet een teler al vóór de teelt rekening houden met aangescherpte regels. Agrifirm zal in het najaar de pilot omzetten naar een volwaardige dienst. Vanaf het einde van dit kalenderjaar kunnen alle telers die 'On the way to PlanetProof' gecertificeerd willen worden voor het teeltseizoen 2019 bij Agrifirm terecht.

Agrifirm
088 488 10 00
info@agrifirm.com
www.agrifirm.nl
 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018