Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agrarisch seizoenswerk dreigt vanaf 2020 fors duurder te worden

Grote zorgen agrarische ondernemers over wetsvoorstel WAB

Afgelopen weken riepen LTO Nederland, LTO Glaskracht, NFO en KAVB leden op om te reageren op het wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Op maandag 7 mei sloot de mogelijkheid om te reageren op dit wetsvoorstel. Ruim 275 reacties zijn ingestuurd, waarvan bijna 75 afkomstig van agrarische werkgevers. Het aantal reacties uit de sector laat zien welke impact dit wetsvoorstel heeft op de agrarische sector.

Het wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) heeft op hoofdlijnen tot doel om vaste arbeidscontracten aantrekkelijker te maken en tijdelijke contracten juist te beprijzen. LTO Glaskracht Nederland ziet niets in de plannen van het Kabinet die agrarisch seizoenswerk hard treffen. Agrarisch seizoenswerk, dat vanwege de klimatologische en natuurlijke omstandigheden per definitie tijdelijk is in de seizoenen, zal door de huidige plannen vanaf 2020 dus fors duurder worden.

LTO Nederland, NFO, KAVB en LTO Glaskracht Nederland zien zich gesteund door het grote aantal reacties van leden. Op dit moment laten zij de financiƫle gevolgen van deze wet voor agrarisch seizoenswerk doorrekenen. LTO Glaskracht Nederland blijft een stevige lobby voeren om (delen van) het wetsvoorstel van tafel te krijgen dan wel aangepast te krijgen.

Bron: LTO Glaskracht

Publicatiedatum: