Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bladplukwagen nodig om tomatenblad op steeds grotere hoogte te snijden

Tholen - Vaak is het gewas net te hoog om lopend tomatenblad te snijden of plukken. Daarom hebben Steenks Services en Berg Hortimotive de handen weer ineengeslagen. Er is inmiddels een wagen ontworpen om makkelijk te het blad te plukken en snijden. Wouter Steenks: "Ergonomisch gezien is dit meer verantwoord. Met deze wagen sta je op de gewenste hoogte. Daardoor betaalt deze investering zich zelf snel terug; er wordt sneller gewerkt." 


Deze bladplukwagen was in eerste instantie voor een veredelaar ontworpen, die er nu ook met een groot aantal wagens mooi gebruik van maakt. Veredelaars hebben kleine afdelingen en veel werk op lagere hoogte. Het gemak waarmee die wagen gebruikt werd, (compactheid, wendbaarheid en rijcomfort) was opvallend goed.

Verlaagde reling
De reling is nu verlaagd om deze zelfde wagen ook te gebruiken met andere toepassingen. Door de verlaagde reling is er nu voldoende ruimte over om het blad prima af te kunnen voeren. Steenks Services brengt nu sinds een jaar deze bladplukwagen op de markt. Wouter: "Er worden inmiddels al heel wat hectares tomatenblad geplukt met behulp van deze wagen."  

De wagen is standaard voorzien van eenvoudig in hoogte verstelbaar platform compleet met bedieningspaneel  en ingebouwde acculader.  

Voor meer informatie:
Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
2678 LH  De Lier
0031-(0)174-510266
www.steenks-service.nl

Wouter Steenks
wouter@steenks-service.nl

Publicatiedatum: 17-5-2018
Auteur: Annet Breure
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: