Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VAE: SEED Agriculture zet hydrocultuurbedrijf op

SEED Agriculture, een innovatief agrarisch bedrijf opgezet vanuit Pegasus Food Futures, heeft een overeenkomst getekend voor de koop van 670.000 m2 grond in de Ras Al Khaimah Economic Zone (RAKEZ) in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), om er het grootste hydrocultuurbedrijf in Ras Al Khaimah te vestigen.

De ondertekeningsceremonie werd gehouden op het hoofdkantoor van RAKEZ in aanwezigheid van Zijne Hoogheid Sheikh Ahmed bin Saqr Al Qasimi, voorzitter van RAKEZ, en Mahmood Almas, voorzitter van Pegasus Food Futures. Het hydrocultuurbedrijf zal in de regio Al Ghail komen te liggen.



Over de keuze voor RAKEZ om SEED Agriculture op te richten zei Pegasus Food Futures CEO James Ellender: "Door de strategische ligging van Ras Al Khaimah in de VAE kan het de emiraten en de Golfstaten van verse producten voorzien. Onze beslissing om met RAKEZ samen te werken is gebaseerd op een gemeenschappelijk doel voor meer voedselzekerheid en duurzaamheid in de regio en we zien het opzetten van een hydrocultuur centrum als een geweldige kans voor consumenten."

Ramy Jallad, CEO van RAKEZ, heette SEED Agriculture van harte welkom in RAKEZ: "Ras Al Khaimah is altijd een integraal onderdeel geweest van de landbouwontwikkeling in de VAE en met de toetreding van SEED wordt dit voortgezet. We zijn er trots op SEED aan boord te hebben en we zijn ervan overtuigd dat de vele mogelijkheden binnen ons ecosysteem de missie van het bedrijf zal ondersteunen om de afhankelijkheid van het land van geïmporteerd voedsel te verminderen. Verder stimuleert RAKEZ een samenwerkingscultuur, waardoor SEED Agriculture toegang krijgt tot een breed netwerk van leveranciers en handelaren in de landbouw."

Het hydrocultuur centrum zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2018 worden gelanceerd en zal vanaf dan verse bladgroenten, tomaten, komkommers, paprika's, kruiden en zachtfruit voor de regio produceren.

Voor meer informatie:
www.rakez.com
Publicatiedatum: