Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitse en Belgische bloemkool wordt belangrijker

Duitsland: marktrapport bloemkool week 18/2018

De aanwezigheid van Franse en in het bijzonder Italiaanse partijen bloemkool nam af en het belang van Duitse en Belgische partijen nam duidelijk toe. De eerste Nederlandse partijen doken in Frankfurt op. De afzet verliep wisselend: terwijl in Keulen en Berlijn de belangstelling daalde en harmoniseerde met de beperkte leveringen, was de vraag in andere plaatsen duidelijk groter.



Prijsstijgingen waren geen uitzondering. In Hamburg deden de distributeurs afstand van partijen waar ze nog maar moeilijk vanaf kwamen, zodat de nieuwe toevoer tegen een hogere prijs afgezet kon worden. In München gingen de noteringen van de Franse partijen snel omhoog. De kwaliteit van de Duitse partijen overtuigde hier echter niet en die werd dan ook aanzienlijk goedkoper. In Frankfurt was het Duitse aanbod nog niet heel groot, wat vanaf week 19 echter zal veranderen. Dan rekent men op een grotere toevoer.
Publicatiedatum: