Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Nieuwe jet tubes perfect voor Het Nieuwe Telen"

Bij Het Nieuwe Telen draait het allemaal om optimaal gebruik maken van de bronnen die hebt. Ventilatiebuizen kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. "In combinatie met elektrische ventilatie zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar," vertelt Niclas Heescher van Novavert. "Niet alleen kunnen we zo voor een gelijke verwarming in alle gebieden zorgen, maar we kunnen de koeling in bijvoorbeeld de verkoopruimte ook aanpassen. Daarnaast zijn er ook speciale mogelijkheden, zoals het verspreiden van aerosols met een geurtje verkoelende nevel. Natuurlijk is de luchtvochtigheidsregulatie er ook nog."Folie
Naast het maken van schermen is het maken van verschillende soorten plastic folie een van de belangrijkste activiteiten van Novavert. Het bedrijf is hierin gespecialiseerd, en ze hoefden dan ook niet lang na te denken toen een klant hen vroeg om speciale ventilatiebuizen te maken die passen bij Het Nieuwe Telen, en daarna ook voor de productie van cannabis. Het bedrijf biedt inmiddels een compleet assortiment van ventilatiebuizen aan. "We kunnen hier verschillende materialen voor gebruiken: van doorzichtig tot ondoorzichtig en van gemakkelijk brandbaar tot onbrandbaar", legt Niclas uit. 

Grootte en patronen
Een belangrijk onderwerp is de grootte en patronen van de buizen. Niclas laat een foto zien van een buis waar een auto inpast. "Dat is misschien iets te groot voor in de kas", lacht hij. "We hebben gewoon verschillende dingen uitgeprobeerd. Het belangrijkst is de grootte en het patroon van de buis - dus de positie en grootte van de gaten die erin zitten. We passen deze met grote precisie aan aan de wensen van de teler, zodat ze perfect passen bij een specifiek gewas."


Ook de bevestigingsmogelijkheden van de buizen kunnen aangepast worden aan de wensen van de klant. Deze kunnen kiezen voor verschillende profielen, haken, draden of ogen. Daarnaast kunnen telers ook nog kiezen tussen buizen die uit een of meerdere delen bestaan. "Er zijn veel mogelijkheden beschikbaar, maar we zien de beste resultaten met twee panels op twee profielen", vertelt Niclas. Hij laat zien hoe de installatie vastgemaakt kan worden met draden, en hoe de buizen verlengd kunnen worden met ritsen. Het is zelfs mogelijk om LED lampen in de buizen te laten maken.

"Het belangrijkste is voor ons dat de ventilatiebuizen zorgen voor een duurzamere groei en een evenwichtiger klimaat binnen de kas. Planten kunnen problemen ondervinden door luchtvochtigheid en weinig luchtbeweging, en de standaard ventilatiebuizen voldoen vaak niet aan de kwaliteitsstandaards van telers. Voor een efficiënte distributie van verse en warme lucht binnen de kas bieden we daarom op maat gemaakte ventilatiebuizen." Voor meer informatie:
Novavert GmbH & Co.KG
Niclas Heescher
Hansaring 146
48268 Greven
Duitsland
www.novavert.com
www.youtube.com/novavert
info@novavert.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018