Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Doorbraak in oogst zeekraal

Een team van onderzoekers in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft voor een doorbraak gezorgd in het vergroten de oogst van zeekraal (Salicornia). Zeekraal is een zoutminnende succulent die gegeten kan worden, in veevoeding wordt verwerkt en bij de productie van biobrandstoffen wordt gebruikt. 

Wetenschappers van het International Centre for Biosaline Agriculture (ICBA) hebben een zaadopbrengst van drie ton per hectare weten te verkrijgen door zeewater in een aquacultuur systeem te gebruiken. Het is de eerste keer dat zeekraal een dergelijk grote oogst heeft in het VAE.

Dr. Dionysia Angeliki Lyra, een agronoom bij het ICBA die gespecialiseerd is in zoutplanten, zegt dat het team ontzettend blij is dat hun jarenlange onderzoek zijn vruchten heeft afgeworpen. 

"Een van de belangrijkste doelen van ons onderzoek was om een gewas te vinden dat bij verschillende toepassingen gebruikt kan worden en geschikt is voor een zoute omgeving," vertelt Dr. Lyra. "Hierbij wilden we vooral onderzoeken of zeekraal ook bij extreme bodem- en wateromstandigheden kan worden gekweekt en hebben we de beste lijnen geselecteerd voor de toekomstige teelt en commerciƫle productie."

Volgens gulfnews.com worden er 16 genotypen van de Zeekraal gekweekt in het laboratorium van het ICBA, die gekozen zijn om hun positieve kenmerken. Vier genotypen die voor een grote oogst zorgen, worden op dit moment geteeld in een kustwoestijn systeem in samenwerking met het Marine Environment Research Centre in Umm Al Quwain.
Publicatiedatum: