Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Pilot: Optimalisatie van RO processen

Evides Industriewater (EIW) heeft begin 2018 nieuwe omgekeerde osmose (RO) pilots aangekocht voor verdere optimalisatie van hun RO processen. Het waterbedrijf doet veel onderzoek, zowel intern om de huidige zuiveringsprocessen voortdurend te optimaliseren en klantvragen te beantwoorden als extern met o.a. onderzoeksinstituten en universiteiten voor toekomstige zuiveringsconcepten en technieken.

Naast RO pilots heeft EIW eveneens een pilot voor ionenwisseling, nanofiltratie, ultrafiltratie, flocculatie en lamellenseparator, etc. Kortom, veel kennis- en onderzoekscapaciteiten.


Hatenboer-Water pilot system voor Evides Industriewater

Hatenboer-Water pilotsysteem
De volledig op wens van de klant gemaakte installatie bestaat uit ťťn RO installatie, twee scale guards en ťťn automatische 'clean in place' (CIP) unit. Aan de hand van de scale guards wordt vervuiling van de RO installatie (kalkaanslag en/of biologische vervuiling) gemeten.

De RO-installatie en scale guards zijn voorzien van frequentie gestuurde hogedrukpompen en automatische concentraatregeling voor dito instelling van de opbrengst van productwater.

Meten is weten
Elk afzonderlijk systeem bevat een breed scala aan meetinstrumenten met PLC om alle mogelijke procesparameters te monitoren, die nodig zijn voor het pilotproces. De CIP unit is volledig automatisch uitgevoerd, zodat de noodzaak voor het werken met chemicaliŽn tot een minimum wordt beperkt.

Voor meer informatie:
Hatenboer-Water BV
T +31 (010) 409 1200
info@hatenboer-water.com
www.hatenboer-water.com

Evides Industriewater
www.evides.nlPublicatiedatum: 16-5-2018