Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vlaamse AGF-sector op handelsmissie

Markttoegang Belgische Conference-peren in Vietnam

Samen met de Vlaamse minister-president Geert Bourgois nemen 17 agrovoedingsbedrijven samen met VLAM deel aan een handelsmissie in Vietnam. Het doel van de missie is om de aanwezigheid in Vietnam van de agrovoedingssector te versterken. De Belgische aardappelverwerkers zijn al goed vertegenwoordigd. Bijna 40% van de geïmporteerde frites in Vietnam komt uit België. De bedrijven, die deze sector vertegenwoordigen tijdens de missie zijn: Agrico, Barts Potato Company, Clairebout Potatoes, Lutosa en Belgapom.

Filip Appeltans, Jo Lambrecht, Marc Evrard en minister-president Geert Bourgois
 
Vietnam is voor Belgisch fruit een nieuwe markt. De missie is de eerste stap om een afzetmarkt op te bouwen voor de Conference peer volgens BFV, BelOrta, LTV en VBT. Op dit moment is vijf procent van het Vietnamese importfruit afkomstig uit België. Naar verwachting zal in oktober de eerste ladingen Conferenceperen arriveren in Vietnam. "De Conference is uniek en valt niet na te maken", vertelt Filip Appeltans van VBT. "De peer is alleen in België en Nederland te telen wegens de weersomstandigheden. De productie bedroeg vorig jaar 350 miljoen kilo op ruim 10.000 hectare. Wat de kiwi is voor Nieuw-Zeeland, moet de Peer voor België worden."
 
 
Bron: Vilt
 
Publicatiedatum: