Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marja Vijverberg, SweetPoint:

“De consument is de zoete puntpaprika nu echt aan het ontdekken”

Tholen - De laatste jaren is de zoete puntpaprika duidelijk in opkomst. Bij telersvereniging SweetPoint telen ze het product al sinds 1996, maar de laatste jaren is de afzet van het product echt gaan groeien. Marja Vijverberg van telersvereniging SweetPoint: "Afgelopen jaar was geen fantastisch jaar voor zoete puntpaprika's. Steeds meer telers ontdekken het product met voor 2017 een areaalgroei tot gevolg, waardoor er teveel aanbod was en de markt overvoerd werd."

Ook in 2018 is er afzetgroei zichtbaar, maar is het aanbod beter in balans met de groeiende vraag. Marja: "De productie is eigenlijk pas een goede maand onderweg en sowieso iets later op gang gekomen door de lage temperaturen in de winter." De teelt van zoete puntpaprika's is intensiever dan gewone paprika's en het aantal kilo's minder.



Oogst lastig voorspelbaar
Net als de teelt van blokpaprika's is ook de teelt van zoete puntpaprika's grillig en moeilijk te sturen. Hierdoor is het lastig om prognoses te maken van het aanbod. Marja: "De laatste jaren weten we hier steeds beter op in te spelen. Momenteel is de afzet prima in evenwicht met het aanbod. Daarvoor zijn we ook afhankelijk van de omloopsnelheid in de winkel en die is op dit moment gewoon goed.

Driekwart van de zoete puntpaprika's gaat via afzetorganisatie DOOR en haar partners de grens over naar onder meer Duitsland, Engeland en Scandinaviƫ. Toch blijft ook een kwart van de productie in Nederland, want ook daar is steeds meer vraag naar het product. Marja: "Wij zien zeker ook groeipotentie op de Nederlandse markt. De consument is de zoete puntpaprika steeds meer aan het ontdekken."

Voor informatie:
SweetPoint
+31(0)174 - 67 13 00
info@sweetpoint.nl
www.sweetpoint.nl


Coƶperatie DOOR U.A.
Honderdland 70
2676 LS Maasdijk
Tel: +31 (0) 174-286 237