Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mike DeGiglio, Village Farms:

"Personeelsbeheer een uitdaging in de cannabisteelt"

Village Farms heeft een geschiedenis van 30 jaar in hydrocultuur op grote schaal, 750 jaar gecombineerde teeltervaring en ruim 975.000 m2 aan kassen gevestigd in Canada en de Verenigde Staten. Middels een nieuwe joint venture zal het bedrijf de jarenlange ervaring inzetten voor de snelgroeiende cannabissector in Canada met het potentieel om op te schalen tot meer dan 300.000 kilogram productie per jaar. Hiervoor is een kascomplex van Village Farms van ruim 445.000 m2 in Delta, British Columbia, omgebouwd om er cannabis te telen. De CFN Media Group publiceerde een artikel hierover gericht op mogelijke beleggers.

Personeelsbeheer
Er is één belangrijke uitdaging en volgens Village Farms CEO Mike DeGiglio is deze cruciaal: het personeelsbeheer om zo'n groot bedrijf draaiend te houden waarin er levende dingen worden geteeld die vatbaar zijn voor ziekte, stress en plagen. Kassen zijn geen fabrieken met geautomatiseerde productielijnen. Opschalen kan lastig zijn, zeker als het gaat om het aanwerven, opleiden en behouden van deskundig en betrouwbaar personeel. Bij de bouw van de meest recente kas van Village Farms in Texas een paar jaar geleden werden er letterlijk duizenden werknemers uitgeprobeerd om tot een stabiel personeelsbestand te komen. De Pure Sunfarms vestiging heeft in principe al ervaren, betrouwbaar personeel, wat een deel van de problemen die andere producenten zouden ervaren moet ondervangen.


Een andere vaak onderschatte uitdaging is de naleving van regelgeving en veiligheid - altijd van cruciaal belang voor elk product dat door mensen wordt geconsumeerd. Gegeven enkele grote terugroepacties op basis van gewasbeschermingsmiddelen in de cannabissector is het een geruststelling dat Village Farms al 30 jaar probleemloos voedselgewassen produceert. Hoofd voedselveiligheid en regelgeving van het bedrijf Dr. Michael Bledsoe is een expert en pleitbezorger voor het onderzoek naar en de registratie van veilige gewasbeschermingsmiddelen. Hij is onder andere betrokken bij de regulering van een gewasbeschermingsmiddel voor cannabis. 

Gezien de toename van de vraag in Canada moet nog gezien worden hoe succesvol telers met een licentie daadwerkelijk hun teeltdoelen zullen halen. De investering in een hightech teeltvestiging is één ding. Het aannemen en beheren van medewerkers en het doorlopend oogsten van enorme hoeveelheden hoogwaardige cannabis in volledige naleving van de regelgeving iets heel anders. Veel producenten met een licentie zijn kleinschalig effectief geweest maar hebben nog niet bewezen efficiënt op te kunnen schalen. Volgens Village Farms hebben zij in dit opzicht "een bewezen staat van dienst, waardoor er mogelijk een verminderd risico is voor hun productie- en uitbreidingsplannen. En naarmate cannabis steeds meer een gebruiksproduct wordt zijn de perspectieven voor het bedrijf met zijn jarenlange ervaring in het produceren van hoogwaardige, goedkope landbouwproducten nog aantrekkelijker."

Publicatiedatum: