Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

16 - 18 oktober 2018

Eerste editie International Asparagus Days in Cesena Fiera

Het woord 'asperge' heeft ruim 300.000 hits op Google. Dit is veel maar desondanks niet verrassend als je bedenkt dat er wereldwijd op 210.000 hectare asperges worden geteeld. Toch bestond er tot voor kort nog geen internationaal evenement dat volledig aan deze groente gewijd is. Om hier verandering in te brengen, zullen van 16 tot 18 oktober voor de eerste maal de International Asparagus Days gehouden worden in de Cesena Fiera.

Deze driedaagse vakbeurs kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen Cesena Fiera, organisator van Macfrut, de bekende aspergekenner, Christian Befve, en Luciano Trentini, groenten- en fruitspecialist. 

Befve heeft ruim 30 jaar ervaring en adviseerde talloze bedrijven in 30 verschillende landen. Trentini richtte zich tijdens zijn loopbaan op de ontwikkeling van nieuwe technieken in Italië, waaronder bijvoorbeeld mechanische transplantatie, onkruidbeheersing en hittebehandeling ter bestrijding van ziekten. 

Wereldwijd worden er zoals eerder vermeld op 210.000 hectare asperges geteeld. Het asperge-areaal in Italië telt 7.500 hectare. Peru en China zijn de grootste aspergeproducenten ter wereld. De vraag naar zowel verse als bewerkte asperges groeit. Er is dan ook veel belangstelling voor kwaliteitsverbetering en een effectievere marketing van dit product, mede gezien het lage consumptiepercentage onder Italiaanse huishoudens, dat rond de 45% ligt. 

Tijdens het evenement in Cesena zal teruggeblikt worden op de situatie in een jaar waarin de slechte weersomstandigheden de productie in heel Europa nadelig beïnvloed hebben. De lage voorjaarstemperaturen en zware regenval hebben hun tol geëist. Het warme weer dat daar op volgde, zorgde voor een overvloedig aanbod waardoor de prijzen kelderden. 

De vakbeurs bestaat uit vier onderdelen. Ten eerste is er een vakbeurs waar standhouders uit de hele wereld aanwezig zijn. Daarnaast zijn er diverse conferenties over de agronomische, commerciële, strategische en technische aspecten van de sector. Deze zullen gericht zijn op de verschillende aspergerassen en milieuvriendelijke teeltwijzen. Tot slot zal een deel van de beurs bestaan uit een dynamische zone, waar de nieuwste technologieën voor op het veld gedemonstreerd worden. 

Deze eerste drie onderdelen vinden plaats op dinsdag 16 en woensdag 17 oktober. De excursie, met bezoeken aan verschillende aspergetelers in de regio's Emilia-Romagna en Veneto, staat gepland op donderdag 18 oktober. 

De International Asparagus Days zullen gepromoot worden tijdens een Europese toer op evenementen in met name Frankrijk en Duitsland. 


Voor meer informatie: 
Filippo Fabbri – Giulia Fellini
Press Office- Agenzia PrimaPagina
Tel.: +39 0547 24284
Mobile: +39 3471567681
Email: fabbri@agenziaprimapagina.it

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018