Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Succesvolle seizoensstart voor Wittenburg Gemüse

"„Afzet van Luther-paprika's tot nu toe naar tevredenheid"


De hightech kas van Wittenberg Gemüse

Wittenberg Gemüse heeft de eerste 'Luther-paprika's' van het seizoen geoogst en afgezet. Na het planten in januari, op een circa 7,5 hectare groot kassenareaal, werden onlangs de eerste overwegend rode paprika's verpakt en onder het eigen label uitgeleverd. De distributieafdeling van het bedrijf noemt de afzet tot nu toe 'tevredenstellend'.


Het complex krijgt afvalwarmte van de nabijgelegen stikstoffabriek

Tot aan het einde van het seizoen in november moet er in totaal zo'n 7.000 ton aan groenten uit de kassen in Wittenberg afgezet worden. Circa 2.000 ton daarvan zal bestaan uit Luther-paprika's in de kleuren rood, geel, groen en oranje. Ook de zogenaamde snackpaprika's worden in de kas geteeld. De overige producten van het bedrijf zijn vier hoogwaardige tomaten-variëteiten: de 'Angelle', de 'Capricia', de cocktailtomaat 'Brioso' en de premium-trostomaat 'Lyterno'. 



Nederlandse wortels
Wittenberg Gemüse is een partnerschap tussen de Nederlandse Van Gog Kwekerijen en de Duitse Elite Frische Service. Na de eerste contacten in het jaar 2009 volgde de bouw van de tomatenkas die in 2013 gereed was. Sinds de oprichting van het bedrijf richt men zich vooral op lokale supermarkten in Brandenburg en Midden-Duitsland. Buiten de lokale verkoop zijn natuurvriendelijke teeltmethodes heel belangrijk voor het bedrijf: per pijpleiding ontvangen de kassen koolstofdioxide en warmte van de nabijgelegen stikstoffabriek. Wittenberg heeft een potentieel areaal van in totaal 45 hectare. 


Het nieuwe kassencomplex tijdens de bouwfase

Verdere informatie:
Wittenberg Gemüse GmbH
Hans-Heinrich-Franck-Straße 5
D-06886, Lutherstadt Wittenberg
Tel. (+49) 03491 - 50 62 50
Fax (+49) 03491 - 50 62 511 
Publicatiedatum: