Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Engelen, Coöperatie Hoogstraten

"Door meer productie staan de aardbeienprijzen licht onder druk”"

Tholen – "Tot een week geleden liep het aardbeienseizoen voortvarend", vertelt Jan Engelen van Coöperatie Hoogstraten. De prijzen waren de laatste weken fors, maar vanaf gisteren zit de prijs in een neerwaartse spiraal. De prijsdaling is een gevolg van meer productie en het verwachte koudere weer, waardoor de vraag wat zal afnemen."



De afgelopen periode is de vraag erg goed geweest. "Een aantal dingen vielen samen zoals, afgesproken acties in België, Noorwegen die een Nationale Feestdag aan het voorbereiden is en het goede weer", aldus Jan. Voor Coöperatie Hoogstraten is Scandinavië een belangrijke afzetmarkt samen met Frankrijk, ook zal het VK steeds belangrijker worden. 

Hoogstraten heeft hetzelfde areaal als vorig jaar, maar toch verwacht Engelen dat er iets minder productie is. "We horen vertellen dat er minder productie in de planten zit, dus we verwachten een kleine daling in het totaal volume aardbeien." Ondanks de verwachte daling zal Hoogstraten alsnog meer dan 30 miljoen kilo aardbeien afzetten dit jaar. 



"De verwachting van het seizoen hangt deels af van het weer. Als de temperaturen niet te ver terugzakken, mogen we de vollegrondsperiode eind deze maand verwachten." Concurrentie van ander zachtfruit verwacht Hoogstraten niet echt. "De bessen zijn tegenwoordig erg populair, maar tijdens het voorjaar is de aardbei bij veel mensen top of mind. Het zonnetje doet velen hunkeren naar aardbeien," besluit Jan. 

Voor meer informatie:
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59 (Kluis Z.1 - 1050) 
2320 Hoogstraten, België
Tel: +32 33 40 02 11