Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Voedselbank zet groenten- en fruitverzamelpunt op in Westland

Om voedselbankklanten van meer verse groenten en fruit te voorzien, realiseert Voedselbanken Nederland een groenten- en fruitverzamelpunt in het Westland. Hiervoor is een locatie en voldoende groente- en fruit aanbod beschikbaar om deze zomer te starten. Volgende stap is het vinden van vrijwilligers.

Voedselbanken Nederland zet een groente- en fruitverzamelpunt op in het Westland. Er is een locatie gevonden en er zijn bedrijven die graag groenten en fruit doneren. De volgende stap is het vinden van tientallen vrijwilligers die het centrum gaan runnen, o.a. teamleiders, chauffeurs en logistiek experts. Er wordt met name gezocht naar Westlands talent; mensen die werkzaam zijn (geweest) in de tuinbouwsector. Bij de voedselbank wordt per definitie niemand betaald. Elianne Leeffers, projectleider van het Voedselbank groente- en fruitverzamelpunt: "Voor het succes zijn we dus volledig afhankelijk van vrijwilligers. Het moet een hecht team worden dat wekelijks aan de slag gaat om groenten en fruit bij de allerarmsten in onze samenleving te krijgen." De vacatures zijn te vinden via de vacaturebank van Vitis Welzijn.

Om zoveel mogelijk partners voor het project te vinden, organiseerde Voedselbanken Nederland op 26 maart j.l. de Groenten & FrUITdaging bij tuinbouwbedrijf Koppert Cress. Op deze bijeenkomst werd verkend wat de voor- en nadelen zijn van doneren aan de voedselbank. Hoofdspreker was minister van Landbouw Carola Schouten: "De waarde van gezond voedsel is groot. Zeker voor mensen in achterstandsposities zoals de klanten van de voedselbank". De bijeenkomst was een groot succes; er is een locatie gevonden en er zijn meer dan 30 geïnteresseerde bedrijven geïdentificeerd. De locatie bevindt zich op het ABC terrein te Poeldijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de Best Fresh Foundation (onderdeel van de Best Fresh Group). 

Voedselbanken Nederland verstrekt wekelijks ruim 30.000 voedselpakketten. Een deel van deze pakketten zou meer verse groenten en fruit kunnen bevatten. Het is de bedoeling om in het verzamelpunt grote(re) volumes te gaan verwerken (sorteren, herpakken en distribueren) om voedselbanken van meer groenten en fruit te voorzien. Het streven is om deze zomer te starten met een regionale pilot met een select aantal groente- en fruitbedrijven. Als logistiek en organisatie goed lopen zal er geleidelijk aan opgeschaald worden naar samenwerking met meer bedrijven en landelijke distributie naar alle voedselbanken in Nederland.


Voedselbank Groenten & Fruitdaging 26 maart bij Koppert Cress te Monster


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018