Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Co÷peratie Harvest House neemt Snijpunt over

Harvest House en Snijpunt, beiden gevestigd in het Westland, hebben overeenstemmingbereikt over een volledige overname van de aandelen van Snijpunt BV en haar dochteronderneming 4-Process Trading BV (tezamen bekend als Snijpunt) door telersco÷peratie Harvest House. Snijpunt is specialist in de verwerking van groenten tot halffabricaten voor groentesnijbedrijven, cateraars, foodservice leveranciers en salade- of maaltijdproducenten.

De overname biedt Harvest House de kans om te groeien in de markt voor gezonde gemaksvoedingsproducten. Door intensiever samen te werken kunnen de partijen hun klanten o.a. producten met een langere houdbaarheid, een breder assortiment en vernieuwende concepten aanbieden. Dit past binnen de toegevoegde waarde strategie van Harvest House. Als specialist in vruchtgroenten wil Harvest House verdere groei realiseren door meer bewerkte en  onbewerkte producten in zowel de retail als ook de out ľof-homemarkt af te zetten. In beide markten wil zij een bijdrage leveren aan het verkorten van de keten.

Voor Snijpunt biedt deze samenwerking, naast een gegarandeerde continu´teit in de bedrijfsvoering ook een betere aansluiting op de convenience markt en meer mogelijkheden om concepten uit te werken en in de markt te zetten. Beide partijen zien deze stap als een belangrijke kans om vanuit hun gezamenlijke kracht te groeien.

Jelte van Kammen (Algemeen directeur Harvest House):"Wij zijn ontzettend blij met deze overname. Met Tomatoblend hebben we de eerste stap gemaakt in het ontwikkelen van bewerkte producten uit reststromen. Deze overname biedt ons de mogelijkheid om dit ook voor paprika te realiseren. De kennis en ervaring die Snijpunt inbrengt stelt ons in staat om ons sneller te ontwikkelen in bewerkte producten. Zo spelen we in op de toenemende vraag naar gezonde gemaksproducten. "

Marco Romein (Commercieel directeur Snijpunt):"Deze samenwerking is een belangrijke stap voor ons. Ik ben zeer verheugd dat Snijpunt toetreedt tot een vruchtgroenten co÷peratie waar innovatieve telers bij aangesloten zijn. Hierdoor hebben onze klanten een nog directere toegang tot de bron en zijn we jaarrond verzekerd van hoogstaand product, geteeld volgens Nederlandse kwaliteitsstandaarden. Ook zijn we straks nog meer in staat om op elke specifieke behoefte van onze klanten in te spelen. Verder blijft het business as usual. Dat betekent dat er voor de dagelijkse gang van zaken niets verandert. Onze plannen voor uitbreiding van het fabrieksoppervlak gaan eveneens onverminderd door. Samen met Mark van der Salm (Algemeen directeur) ga ik,gesteund door de rest van ons team, vol vertrouwen deze mooie uitdaging aan!"


Publicatiedatum: 3-5-2018

  

Reacties:


Gefeliciteerd. Logische en mooie stap.
Christiaan Rijnhout, Amsterdam - 4-5-2018 9:53:39


Harvest House en Snijpunt hartelijk gefeliciteerd met deze strategisch goede stap naar de toekomst .
cor duyvestijn, de Lier (email) - 4-5-2018 8:31:18


Allereerst gefeliciteerd met de samenwerking. Schaalvergroting is het succes voor in de toekomst.
Heel veel succes .

Cees van der Gaag, Maasland - 3-5-2018 19:14:46


Wat een mooie samenwerking! Gefeliciteerd. Veel succes 🍀
CombiVliet, Maasdijk - 3-5-2018 19:12:24


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: