Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Johan de Roo: "Wij werken zonder voorraden"

AGF-chef start groothandel met regiogebonden handel

Tholen - Als verantwoordelijke op de AGF-afdeling van Plus Koelhuis Bergschenhoek kocht Johan de Roo al dagelijks rechtstreeks aardbeien, frambozen, blauwe bessen, kersen, komkommers en trostomaten in bij nabijgelegen telers. De laatste drie jaar doet hij dat ook, maar dan onder eigen naam. Met zijn groothandel De Roo AGF voorziet hij supermarkten en speciaalzaken in de omgeving van regiogebonden handel. "Wij werken zonder voorraden. Dit houdt in dat op het moment dat er besteld wordt, de vaste telers waar wij mee werken, ingeschakeld worden."



"Met zijn eigen merk 'Blije beien' voorziet hij zo'n 25 franchise-supermarkten, hoofdzakelijk PLUS-ondernemers van topkwaliteit aardbeien. "Hiermee hebben we hier in de regio echt een naam opgebouwd. Aardbeien en kersen zijn echt core business. Ik ben nog op zoek naar een goede leverancier van blauwe bessen", vertelt Johan. "We werken puur met telers uit de buurt en in de winter vullen we dit aan met importproducten zoals druiven en citrus. Maar in het seizoen lever ik bijvoorbeeld ook elke dag verse asperges van Van Beek uit Terheijden."

De versheid is Johan z'n Unique Selling Point. "Klanten weten dat als ze voor 10.00 uur bestellen, dat ik gelijk mijn telers insein en dat ze de producten 's middags al in de winkel hebben. Bestellingen na 10.00 uur leveren we in de avond of de volgende morgen vroeg. Verser kan bijna niet. Op deze manier schakel ik zo drie dagen tussenhandel uit. Klanten zijn blij als ik voor de deur kom, dus dat is prettig werken!"



Spijt van zijn groothandelsavontuur heeft Johan dan ook geen moment gehad. "Ik heb misschien 25 klanten, maar daar kun je toch behoorlijk druk mee zijn. Inmiddels rijden we met twee auto's. Er mogen best nog wat klanten bijkomen, maar het is geen ambitie om over een paar jaar met vijftien auto's rond te rijden. Ik wil vooral mooie handel aan mijn klanten leveren. Daar zal ik echt geen miljonair van worden, zolang ik er maar een boterham aan verdien en het naar mijn zin heb!"

Voor meer informatie:
Johan de Roo
De Roo Agf
Mob: 06 – 2894 5980
jojo852002@msn.com
www.blije-beien.nl