Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australië en VS tekenen overeenkomst onderzoek agrarische sector

Het Australische Onderzoeks- en Ontwikkelingsbedrijf Hort Innovation heeft een historisch samenwerkingsovereenkomst getekend met een leidende onderzoeksuniversiteit in de VS. Het doel is om de Australische tuinbouwsector te steunen met €5,8 miljard

De overeenkomst werd voltooid nadat beide partijen, Hort Innovation en de universiteit van Californië, Davis, een Memorandum van overeenstemming hadden getekend. Hierdoor ging de twee jaar durende overeenkomst officieel in. 


Foto: Tene Goodwin/UC Davis

De directeur van Hort Innovation, John Lloyd vertelt dat het College van Agrarische en Milieu Wetenschappen van de universiteit een internationale reputatie heeft op het gebied van onderzoek en een enorme weelde aan kennis bezit.

"Met een jaarlijkse investering van meer dan €489 miljoen, een faculteit vol academische prijswinnaars, en andere bewijzen van een uitstekende reputatie, is UC Davis het ideale instituut om mee samen te werken," zegt hij. 

"Aan de andere kant krijgt UC Davis de kans om samen te werken met de leidende onderzoekers van Hort Innovation met wie ze kennis en bronnen kunnen delen om de problemen in de moderne teeltsector aan te pakken." 

Lloyd laat weten dat de specifieke onderzoeksprioriteiten van de overeenkomst nog worden besproken, maar waarschijnlijk zullen ze zich voornamelijk richten op de slimme teelt, bestuiving, voedselwetenschap en en een uitwisselingsprogramma voor PHD studenten. 

Hij vertelt dat de overeenkomst het resultaat is van maanden van onderhandelingen met de universiteit, die ook een uitstekende reputatie heeft op het gebied van innovatie en technologie.

"Om te stellen dat we enthousiast zijn over deze Memorandum van overeenstemming is een understatement," zegt Lloyd. "De VS is 's werelds grootste producent van amandelen en blauwe bessen, en de een na grootste producent van appelen, aardbeien, kersen en pistachenoten. De academische toewijding van het land aan het bevorderen van de agrarische sector is bovendien ongekend." 

"Door deze overeenkomst kunnen enkele van de beste onderzoekers van Noord-Amerika gaan samenwerken met Australische toponderzoekers en dit biedt voordelen waar de Australische tuinbouwsector nog jaren plezier van zal hebben." 

De viceburgemeester van UC Davis, Joanna Regulska liet weten: "Onze samenwerking met Hort Innovation biedt een unieke kans voor onderzoek en innovatie. 

"Alleen door deze sterke grensoverschrijdende en interdisciplinaire samenwerkingen kunnen wereldwijde problemen opgelost worden."

Hort Innovation, vertegenwoordigers uit de industrie, de Australische overheid en UC Davis zijn de onderzoeksstrategie nog aan het uitwerken. De komende weken worden er meer details verwacht. Lloyd liet weten dat Hort Innovation de komende maanden zal vragen om een Blijk van Belangstelling van potentiële onderzoekspartners en mede-investeerders. 

Voor meer informatie: 
Horticulture Innovation Australia Ltd
Level 8, 1 Chifley Square NSW 2000 Australia 
T: 61 2 8295 2300 
F: 61 2 8295 2399 
Publicatiedatum: