Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italie: de weg naar innovatie

"Natuurlijk speelt de natuur een belangrijke factor als het gaat om landbouw, maar tegenwoordig is er ook technologie die ons helpt bij bijvoorbeeld de bescherming van gewassen." Dat zegt Stefano Valleri over de waarde van creativiteit en innovatie in de landbouw. "Ons bedrijf wil graag innoveren en onlangs zijn we een samenwerking aangegaan met een agrofood technoloog die ons zal helpen op de weg naar innovatie. Binnenkort zullen we interessante synergieƫn tussen onze plantaardige producties en andere voedingssectoren aan de markt communiceren."

Het bedrijf Valleri di Cavallino dat is gevestigd in de provincie Venetiƫ staat inmiddels onder leiding van de derde generatie en is gespecialiseerd in het telen, wassen en verpakken van kruiden, slasoorten en verse en gedehydrateerde groenten.



Het kruidenseizoen begon vrij kritisch en volgens Stefano Valleri heeft dat te maken met de verminderde vraag naar kruiden en niet met productieproblemen.



"Het is jammer dat er vanwege het weer, met name in de maand maart, weinig vraag is want de kruiden zijn van uitzonderlijke kwaliteit en vertonen geen enkel defect. We zagen ons dan ook genoodzaakt om 20 tot 30 % minder te produceren dat het seizoensgemiddelde. Toch hebben we vertrouwen in het verloop van het verdere seizoen", zegt Valleri.



Valleri merkt op dat er op het gebied van slasoorten nog veel winst te behalen valt en dat er nieuwe manieren moeten worden uitgevonden om deze groente aan te bieden. Wat de productie-innovaties betreft, breidt het bedrijf het aantal soorten uit dat vermenigvuldigd zal worden met stekken om superieure kwaliteiten te verkrijgen die niet uit zaad afkomstig zijn.



Stefano Valleri geeft toe dat er veel bedrijven zijn die op dit moment in moeilijkheden zitten. "In 20 jaar tijd hebben we het aantal bedrijven zien dalen van 600 naar 110 en deze trend lijkt helaas onomkeerbaar. Veel ondernemers maken zich niet alleen druk over het verdwijnen van landbouw, maar over de bescherming van het landschap en het milieu. Ons grondgebied heeft een hoog hydraulisch risico, waardoor het werk van de landbouwers fundamenteel is om de hele gemeenschap te beschermen."



Ook het ontbreken van een generatiewisseling is zorgwekkend. De gemiddelde leeftijd van de lokale landbouwers is 64 jaar. "We moeten ons beseffen dat het voor een jong iemand niet eenvoudig is om een landbouwbedrijf te starten, zeker gezien de bureaucratische lasten en om dan nog maar te zwijgen over het rendement."


Contact:
Az. Agricola Valleri

Via del Vallone, 5
30010 Cavallino Treporti (VE)
Tel.: (+39) 041 5309581
Fax: (+39) 041 966812
Verkoopmanager: Stefano Valleri
Tel.: (+39) 335 7112954
Email: info@gliaromi.com
Web: www.gliaromi.com
Publicatiedatum: