Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek om verloop in glastuinbouw tegen te gaan

Hoe kan de tuinbouw personeelsverloop tegengaan? Hoe kan je een vast hecht team opbouwen op de operationele werkvloer? Hoe zorg je voor betrokken werknemers? Hoe bouw en behoud je een team professionele werknemers? Op die vragen zoeken masterstudent Liron Duijvestijn en Custo met uw medewerking een antwoord.

Verloop onder productiepersoneel is een van de grootste actuele problemen in de tuinbouw. De markten waarmee de tuinbouw concurreert voor arbeidskrachten, zoals productie en logistiek, hebben het druk. Werkomstandigheden zijn er vaak beter, de lonen hoger en er is minder sprake van een seizoenspatroon.

Vraagstuk
Verloop kost geld. Een nieuwe kracht inwerken en op een gewenst niveau brengen kost tussen de € 1.000 en € 2.500, onder meer door de investering om een arbeidskracht op te leiden en het missen van de ervaringsnorm in de aanloopweken.

Verloop kost veel meer dan behoud van goede ervaren krachten. Denk aan opleiden van medewerkers en communicatie met de leverancier van arbeid samen met het aanloopverlies van nieuwe medewerkers. Bovendien geeft de rust van een ervaren arbeidsgroep extra toegevoegde waarde.

Oplossing
Maar hoe doe je dat, een ervaren team bouwen en behouden? Zorgen voor binding en betrokkenheid in een markt met grote seizoenspieken en -dalen? In samenwerking met Liron Duijvestijn onderzoekt Custo de manieren die telers hanteren om verloop van arbeidskrachten in de glastuinbouw tegen te gaan. Voor uitvoering van het onderzoek doen we een beroep op de kennis van de sector.

In een korte enquête vragen we u de problemen aan te geven die u dagelijks ervaart en de oplossingen die u daarvoor heeft gevonden. Met alle deelnemers aan het onderzoek delen we de resultaten. Zo draagt u tegelijk bij en profiteert u straks van de kennis van een grote groep collega-telers. Uiteraard behandelen we de ingevulde enquêtes vertrouwelijk.

Na 100 inzendingen start de studie en uiterlijk augustus 2018 zullen we de resultaten presenteren. Ga hier naar de enquête.

Voor meer informatie:
Custo&Partners
www.custo-advies.nl
info@custo-advies.nl
Publicatiedatum: