Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

12 chefs creëren aspergefeest in Zwitsterland

Het laatste weekend van april vond voor de 8e keer het jaarlijkse Limburgse aspergefeest plaats in de Zwitserse Hostellerie am Schwarzsee, nabij het meer van Genève. Sterrenkok René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas onderneemt sinds de eerste editie deze 'bedevaart' naar Zwitserland, steevast vergezeld door een wisselend team van andere bekende Nederlandse chefs. Dit jaar waren dat Otto Nijenhuis van Chateau St. Gerlach, Casimir Evens van restaurant VANE, meesterkok Hein Willemsen, alsmede good old Bertus Liefting.


De voltallige Nederlandse keukenbrigade samen met Peter Roodbeen aan de oever van de Schwarzsee.

De totale keukenbrigade bestond uit twaalf koks, die als taak hadden om de bijna 100 gasten –onder wie ook ditmaal weer veel Nederlanders- een zeven gangen aspergemenu te bereiden. Daarbij zaten zeer verrassende creaties, zoals tagliatelle van asperges met kreeft, komkommer en citroen. Ook was er een gerecht van gesmoorde asperges met ossenstaart in botermelk. Bijzonder was zeker ook de gebakken asperges met kalfslende, eendenlever en knoflook. Het gerenommeerde Zwitserse wijnhuis Badoux Vins uit Aigle verzorgde bij elke gang een bijpassende wijn. De bekende Limburgse bariton Sef Thissen zorgde voor de muzikale noot.

Daags na het aspergefeest was er een optreden van lokale alpenhoornblazers en bezochten de gasten de mondaine plaats Montreux. Eigenaar Peter Roodbeen van Hostellerie am Schwarzsee: "We kijken terug op een bijzonder geslaagd Limburgs/Zwitsers aspergefeest. Het is geweldig om hier in ons huis zo veel bekende Nederlandse chefkoks een heel weekend aan het werk te mogen hebben."

Publicatiedatum: