12 chefs creëren aspergefeest in Zwitsterland
De voltallige Nederlandse keukenbrigade samen met Peter Roodbeen aan de oever van de Schwarzsee.
De totale keukenbrigade bestond uit twaalf koks, die als taak hadden om de bijna 100 gasten –onder wie ook ditmaal weer veel Nederlanders- een zeven gangen aspergemenu te bereiden. Daarbij zaten zeer verrassende creaties, zoals tagliatelle van asperges met kreeft, komkommer en citroen. Ook was er een gerecht van gesmoorde asperges met ossenstaart in botermelk. Bijzonder was zeker ook de gebakken asperges met kalfslende, eendenlever en knoflook. Het gerenommeerde Zwitserse wijnhuis Badoux Vins uit Aigle verzorgde bij elke gang een bijpassende wijn. De bekende Limburgse bariton Sef Thissen zorgde voor de muzikale noot.
Daags na het aspergefeest was er een optreden van lokale alpenhoornblazers en bezochten de gasten de mondaine plaats Montreux. Eigenaar Peter Roodbeen van Hostellerie am Schwarzsee: "We kijken terug op een bijzonder geslaagd Limburgs/Zwitsers aspergefeest. Het is geweldig om hier in ons huis zo veel bekende Nederlandse chefkoks een heel weekend aan het werk te mogen hebben."