Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zachtfruit zonder verlies aan kwaliteit de wereld rond

Het is niet eenvoudig om de temperatuur van zachtfruit in de gehele keten stabiel te houden. Na het sorteerproces wordt zachtfruit opgeslagen en gekoeld waarna de pallets vanuit de kweker worden getransporteerd naar eindbestemming of de luchthaven. Afhankelijk van de eindbestemming worden pallets overgeladen of staan een tijdje stil op het vliegveld. Hierbij krijgt het zachtfruit hoe dan ook te maken met temperatuurschommelingen die direct invloed uitoefenen op de kwaliteit. Als de bestemming nog ver weg is, kan dit zomaar betekenen dat er schade optreedt alvorens het zachtfruit de eindklant bereikt. Dit is voor alle schakels in de keten een probleem, heeft financiƫle gevolgen, heeft impact op tijd en efficiency en leidt tot een ontevreden klant.



Kwaliteitsbehoud
Om dit te voorkomen, passen zachtfruit exporteurs Tyvek Cargo Covers toe. Deze hebben een isolerende werking en zorgen ervoor dat de temperatuur in de pallet stabiel blijft. Zachtfruit kan echter niet ademen, waardoor de kans op vocht in de pallet groot is. Wanneer de pallet een bepaalde tijd buiten het vliegtuig in de volle zon blijft staan terwijl de isolerende werking van de cover ervoor zorgt dat de temperatuur van het product laag blijft, ontstaat er condensatie. Vocht leidt tot schimmel en uiteindelijk ontstaat exact hetzelfde probleem: derving en verlies. Tyvek Cargo Covers hebben een ademende werking waardoor vochtissues en ethyleenschade worden gereduceerd. De kwaliteit van het zachtfruit blijft hierdoor behouden, ook bij extreme temperatuurfluctuaties.



Het toepassen van de Tyvek Cargo Cover kan snel een eenvoudig. Het verlengt de levensduur van zachtfruit en andere bederfelijke producten en zorgt ervoor dat deze met behoud van kwaliteit wereldwijd kunnen worden bezorgd. Bovendien voorkomen de covers schade door handelingswerkzaamheden. Uiteindelijk heeft elke schakel in de keten er profijt van. Van kweker en exporteur tot aan de consument.

De waarde van een pallet zachtfruit is hoog. Klanten stellen hoge eisen aan de kwaliteit van zachtfruit. Als deze bederft, kost dit niet alleen veel geld, maar ook tijd en wellicht ook een klant. De kostprijs van een cover komt neer op circa 1% van de waarde van een pallet. Door het toepassen ervan wordt derving met vele procenten teruggebracht.



Dit filmpje geeft de volledige keten van blauwe bessen weer. Het laat zien hoe DuPont Tyvek Cargo Covers ervoor zorgen dat blauwe bessen worden beschermd van leverancier in Chili tot eindgebruiker in de USA.

Voor meer informatie
Praxas
Bart Verduin
T: +31 76 5040268
bart@praxas.com
www.praxas.com/nl-nl/Producten/Cargo-covers-AGF


 

 
 
Publicatiedatum: