Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederland kan genieten van Indiase groenten uit Goa

Binnenkort kunnen Nederlanders Indiase groenten en fruit uit Goa proeven. De Tuinbouwvereniging van de staat Goa (GSHCL) bereidt momenteel de levering van 25 ton groenten aan Changoer Trading and Export voor die de groenten naar Rotterdam zal exporteren. 
 
"Het is een eenmalige transactie. We willen zien of we hiermee international een markt voor groenten uit Goa kunnen openen. We leveren de groenten aan Nederland volgens de huidige retailprijs op de lokale markt," legt Landbouwminister Vijai Sardesai uit. 

De Tuinbouwvereniging zal okra, papaja en bimbli exporteren. 

Volgens timesofindia.indiatimes.com heeft de minister voorgesteld om ook rode amarant, lokaal bekend als 'tambdi bhaji', aan deze lijst toe te voegen. "Voorlopig zullen we een amarant proefzending mee sturen omdat we niet weten of het product in de smaak valt bij consumenten op deze markt. We hopen op basis van hun feedback onze volgende stappen te kunnen bepalen."

Publicatiedatum: