Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wessel van Paassen, LED's Research:

"Nog zoveel te ontdekken over de invloed van LED"

Het team van LED's Research! eet tomaten bij de lunch. Ze zijn begonnen aan de oogst van de groenten uit hun lab in het World Horti Center. De tomatenplanten die daar groeiden, werden volledig gekweekt onder beheersbare LED-lichtaflevering. "Dit is voor ons een leerproces", aldus Hans de Vries en Wessel van Paassen van LED's Research!.



Verschillende kleuren
Drie soorten tulpen, allemaal op dezelfde datum geplant: één volledig in bloei, één begint net en één vertoont nauwelijks kleur. Ze werden in dezelfde omstandigheden gekweekt, voor dezelfde hoeveelheid tijd en onder hetzelfde lichtniveau, maar met verschillende kleuren. "Er is nog zoveel te ontdekken over de effecten van LED-verlichting op planten", bevestigt Wessel van Paassen, hoewel hij wel al jarenlang onderzoek doet naar het gebruik van LED in de tuinbouw met zijn bedrijf Green Simplicity. Het is de schijnbaar eindeloze hoeveelheid mogelijkheden in LED die Grow Light-specialist Hortilux en Green Simplicity ertoe aangespoord hebben om de afgelopen herfst samen te gaan werken. LED'S Research! is een joint venture.

Onderzoek doen
"Met het LED's Research! concept is het mogelijk voor een teler om zelf onderzoek te doen," zegt Hans de Vries. "Wat telers proberen te bereiken, varieert enorm: een compactere plant of extra sterke bladeren? Met de schaalbare onderzoeksproducten van LED's Research!, variërend van een eenvoudige verlichtingsset tot een complete klimaatcel, geven we kwekers de mogelijkheid om meer te leren over de effecten van licht op hun planten en zelf het beste lichtrecept samen te stellen. Natuurlijk adviseren we ze ook tijdens hun tests, zodat hun kennis over verlichting ook steeds uitgebreider wordt. "

In het World Horti Centre in Naaldwijk wordt een demolab gebouwd, dat de mogelijkheden van LED's Research! producten laat zien. Ze hebben net een proef met basilicum voltooid en momenteel zijn ze bezig met tomaten- en peperplanten. Studenten van de Lentiz-school zullen hier de komende tijd met nieuwe proeven beginnen, evenals telers die willen uitproberen hoe het is om zelf onderzoek te doen.


Meer weten
"Het is natuurlijk een uitstekende showroom voor onze producten, maar we willen studenten en klanten ook de mogelijkheid bieden om meer te leren over LED-groeilicht, waardoor dit een ideale combinatie is", leggen Wessel en Hans uit. "Ook mensen die zelf onderzoek willen doen zijn van harte welkom om hier langs te komen - we zullen die zoveel mogelijk proberen te ondersteunen. Bel of email ons en tot ziens in het World Horti Center!"

Bron: 
LED'S RESEARCH
 

Publicatiedatum: