Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal Bio-Suisse leden stijgt in 2017 naar meer dan 6.400

In Zwitserland zijn er momenteel zoveel bio-bedrijven actief als nooit tevoren. Volgens cijfers van de overkoepelende organisatie Bio Suisse nam haar ledenaantal in Zwitserland en Liechtenstein in 2017 met 279 toe naar 6.423 aangesloten bedrijven. Ook het aandeel van het biologisch landbouwareaal aan het totale landbouwareaal bereikte een nieuw record met 14,4%.

De omzet, die met biologische levensmiddelen behaald werd, bereikte een record van meer dan 2,7 miljard Zwitserse frank (2,3 miljard euro), na 2,5 miljard Zwitserse frank (2,1 miljard euro) in 2016. Dat komt overeen met een aandeel van 9% aan de totale levensmiddelmarkt. Tegelijkertijd namen de uitgaven aan biologische levensmiddelen per hoofd van de bevolking met 7,0% toe naar 320 Zwitserse frank (271 euro). Daarbij stegen de omzetten in alle categorieën.

Wat betreft de marktaandelen staan net als in de voorgaande jaren de eieren aan kop met bijna 27%. Groenten volgen met 23% op de tweede plaats, gevolgd door vers brood met 22%. De grootste omzetdragers binnen de biomarkt blijven zuivelproducten en kaas, gevolgd door groenten, salades en aardappelen. Op de derde plaats staan vlees en vis.
Publicatiedatum: