Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alberta breidt sla-project uit

Het Canadese Whole Leaf bereidt zich voor op de tweede fase van zijn kasprogramma "Inspired Greens. Het in Alberta gevestigde bedrijf, dat onderdeel is van de Star Group, komt daarmee tegemoet aan de vraag van de consument naar innovatieve, schone en lokaal geteelde bladgroente.

De eerste fase van dit project werd aanvankelijk opgezet met een investering van CA$30 miljoen (€19,3 miljoen). Dit project werd voltooid in mei 2017, waarbij innovaties op het gebied van glastuinbouw van over de hele wereld werden toegepast. De Star Group werkte meer dan twee jaar aan het project, waarbij technologie voor bladsla afkomstig uit Azië, Europa en Noord-Amerika werd geïntroduceerd.



"Nieuwe rassen, nieuwe teeltmethodes en nieuwe verpakkingen zijn allemaal onderdeel van ons streven om het meest innovatieve bedrijf van deze sector te zijn. Bovendien telen we alles zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen," zegt Star Group-CEO David Karwacki. "Het Inspired Greens-project draaide om een nieuwe aanpak voor het telen in kassen van bladsla, die nog nooit eerder was toegepast in Noord-Amerika. Op basis van de feedback van onze klanten bereiden we ons nu voor om dit project verder uit te breiden. We gaan naar een opbrengst van 20 miljoen kroppen sla per jaar."

Volgens het bedrijf is de Inspired Greens-teeltkas nu op streek om 11 miljoen kroppen sla in zijn eerste jaar te geven. De productie is opgevoerd en de teeltmethodes zijn verbeterd, zodat het hele jaar door op efficiënte wijze sla kan worden geteeld. Door de enorme schaal van dit project heeft het bedrijf altijd de beschikking over minstens 1 miljoen kroppen sla. 



Whole Leaf brengt onder het merk Inspired Greens een aantal mixpakken op de markt, zoals Multileaf Trio, Butter, Batavia, Oak en Romaine. Er zijn volgens het bedrijf meerdere verpakkingsopties beschikbaar, waarmee aan de behoeftes van zowel supermarktketens als consumenten kan worden voldaan.

"We kijken altijd naar hoe we consumenten een zo goed mogelijke eetervaring kunnen geven. Wie had ooit gedacht dat bladsla zo'n goede smaak kon hebben. Je hebt niet eens dressing nodig!" zegt Karwacki tot slot. 

Voor meer informatie:
Jessica Wells
Star Produce
Tel: +1 (306) 385-7462
Publicatiedatum: