Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met data jaarrond veilige, verse groenten voor Ghana

Ghana heeft te maken met periodieke tekorten aan verse (vrucht)groenten, wat tot hoge prijzen en daarmee een lage consumptie leidt. Daarnaast zorgt het gebruik van schadelijke beschermingsmiddelen en slechte bewaringshygiëne voor veel zorgen bij de consumenten.



Het 'Fresh Green Ghana' project is in oktober 2017 gestart om de jaarrond beschikbaarheid van betaalbare, veilige en verse groenten te verbeteren om de bedekte teelt in Ghana te helpen moderniseren en om de voedselketens voor de armeren in de stedelijke omgeving te verbeteren.

Weerstations
Gegevens met betrekking tot klimaat, het productiesysteem en de afzetketen zijn in Ghana erg schaars, wat een probleem is om tot een goede analyse en voorstellen tot verbetering te komen. Daarom is het project begonnen met het verzamelen van deze gegevens. We hebben daarom weerstations bij alle bedrijven geplaatst en verzamelen elk uur de temperatuur en luchtvochtigheid in de kassen, net als dagelijks de waarden van de EC en pH van het gietwater.

Productiesysteem verbeteren
Daarbij registreren we het temperatuurverloop van bijvoorbeeld de geoogste tomaten tijdens het transport van het bedrijf en de eindbestemming in de hoofdstad Accra, wat we koppelen aan waarnemingen aan de logistiek en behandelingen van het product. Al deze informatie zal dienen als basis voor analyse en voorstellen tot verbetering van het productiesysteem en de ketens, die later in dit 3-jarige project geïmplementeerd kunnen worden.

Het 'Fresh Green Ghana' project wordt gefinancierd door het Food & Business Applied Research Fund van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). In het project werken Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw en Wageningen University & Research, Centre for Development Innovationsamen met de Ghanese bedrijven SafiSana Ghana als projectcoördinator, en Agri-Impact, Premium Vegetables en Urban Jungle Agro.

Bron: WUR
Publicatiedatum: