Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jérôme Desmettre, Desmettre & Fils (Frankrijk)

"Dankzij bio-aanbod zijn we een one-stop-shop"

Deze maand heeft de Franse groothandel Desmettre & Fils haar biologische assortiment op de markt gebracht. De producten worden onder de merknaam Desmettre Bio verkocht. Jérôme Desmettre: "Ik merk dat er een enorm sterke vraag naar bioproducten is. Zowel klanten als leveranciers bleven ons erom vragen. Aangezien het onze doelstelling is om een compleet assortiment groenten en fruit aan te bieden, hebben we besloten om aan deze verwachtingen tegemoet te komen door de biomarkt te betreden."


Desmettre & Fils op de Rungis International Market

De biologische producten die Desmettre & Fils aanbiedt zijn vooral traditionele producten zoals appelen, peren, sinaasappelen, bananen, sla, aardappelen en uien. "We hebben ook biologische avocado's en seizoenproducten zoals asperges en aardbeien. Indien mogelijk kopen we onze producten lokaal in; niet verder dan in een straal van 200 kilometer buiten Frankrijk. Mocht het nodig zijn dan verruimen we dit gebied. Momenteel importeren we biologische sinaasappelen en mandarijnen uit Spanje en Italië, evenals exotische AGF van over de hele wereld en Williams peren uit Argentinië, want er zijn bijna geen Franse peren meer beschikbaar. Onze grapefruit worden op Corsica geteeld."
 

Het kleurrijke logo symboliseert het brede aanbod van het bedrijf 

"Er is nog steeds veel onderzoek naar biologische teeltmethoden nodig. Biologische bananen zijn bijvoorbeeld moeilijk te telen. Ze groeien het best in een warm en vochtig klimaat waar bacteriën een bedreiging vormen. Het telen van biologische gewassen is veel eenvoudiger in een koel en droog klimaat waar minder parasieten voorkomen."



Voor meer informatie: 
Desmettre & Fils
+33 (0)1 85 78 48 08
Publicatiedatum: