Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Alexandre Novi, Exploitation Novi: "Kropsla verliest terrein"

"Europese slamarkt geconcentreerd in Italië, Spanje en Zuid-Frankrijk"

Het saladeseizoen in de Franse Provence loopt ten einde. Volgens Alexandre Novi van Exploitation Novi, een Franse saladeteler die zich richt op export binnen Europa, is het opmerkelijk dat de export van kropsla lijkt af ​​te nemen. "Andere rassen komen er voor in de plaats, zoals de rode salade en babysla."



"De Europese saladeproductie is meer en meer geconcentreerd in Zuid-Frankrijk, Italië en Spanje. Deze drie gebieden beheersen de markt. Voor ons is het erg belangrijk om te weten welke rassen onze Italiaanse en Spaanse collega's zullen telen om een ​​sterke positie op de markt te behouden. Als ze zich op één type concentreren, zullen de prijzen van deze specifieke soort lager worden en zullen we met tal van problemen geconfronteerd worden bij de export. Op dit moment loopt de Franse export ten einde en richt de markt zich op de Belgische en Duitse productie."



Exploitation Novi biedt een groot aantal verschillende rassen: lollo rossa, lollo bionda, eikenblad, eikenbladgroen, kropsla en groen Batavia. Alexandre: "We zetten onze sla in bulk of flowpack af. Volgend seizoen zijn we van plan onze export te verhogen en staan ​​we open voor nieuwe Europese samenwerking. "





Voor veel saladeproducenten is fusarium een ​​grote uitdaging. "We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om deze problemen te voorkomen door gewassen te telen die resistenter zijn." Wat de toekomst betreft, "wordt momenteel onderzoek gedaan om nieuwe rassen te ontwikkelen. We zullen zien hoe de slateelt zich de komende jaren ontwikkelt. "







Bron:
Exploitation Novi 
Alexandre Novi
Mob: +33 6 12 93 25 02

Publicatiedatum: