Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Paprikateler vlogt over paprika vanuit de kas

Kan een paprika ook wel eens chagrijnig zijn? Wat is precies het verschil tussen een groene, rode en gele paprika? En wat weten we eigenlijk over de vitamines in paprika? De jonge paprikateler Maikel van den Berg (34) legt in een online video uit hoe het echt zit met deze gezonde en kleurrijke groente.De vlog, die vanaf vrijdag 13 april online is, maakt onderdeel uit van de meerjarige campagne Tijd voor Paprika, die wordt gevoerd onder verantwoordelijkheid van het GroentenFruit Bureau. Tijdens een evaluatie bleek dat – hoewel paprika in de meeste huishoudens regelmatig op tafel verschijnt - er nog veel misverstanden bestaan over deze groente. Wie beter kan deze misverstanden beter uit de weg ruimen, dan een paprikateler die elke dag zelf in de kas staat?

Passie voor paprika
Een zoektocht naar een teler die als aansprekend gezicht van de sector kan optreden, eindigde bij Maikel van den Berg. Michael is eigenaar van en geeft leiding aan een glasbedrijf van 10 hectare. Dagelijks staat hij in de kas en dat verveelt hem geen moment. 'Plantjes telen is mijn passie. Om een plant te zien groeien en bloeien vind ik geweldig." Zijn warme passie voor de paprika kan hij in de rol van 'Paprika Prins' nu ook kwijt voor de videocamera.Hij doet dat op een vlotte, stoere manier, die in de verte wel wat doet denken aan hoe Freek Vonk presenteert. Zoals Freek gek is op dieren, is Maikel vol passie over paprika. Vanuit zijn kas vertelt hij bijvoorbeeld dat je genoeg groenten moet eten (zeker in de winter) en dat er in paprika uitzonderlijk veel vitamine c zit (meer dan in een sinaasappel). Ook laat hij zien hoe de vruchten groeien, welke soorten er zijn en hoe je die kunt herkennen.

Gezond het voorjaar in
De vlogs van Maikel van den Berg worden onder de naam Paprika Prins gepubliceerd op het Youtube-kanaal van de campagne 'Tijd voor Paprika'. Daarnaast zullen ze worden verspreid via Facebook. In de eerste video ligt de nadruk op gezondheidsaspecten. We hebben immers net een lange winter achter de rug. Zorg daarom dat je snel herstelt en gezond het voorjaar ingaat. Vanuit zijn kas heeft de Paprika Prins, een aantal behartigenswaardige adviezen.

Voor meer informatie:
GroentenenFruit Bureau
www.groentenenfruit.nl
info@groentenfruitbureau.nl


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018