Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Gautier:

Frankrijk: nieuwe slarassen gepresenteerd op Indoor Lettuce Discovery Day

Op 29 maart vond de Indoor Lettuce Discovery Day plaats op het hoofdkantoor van Gautier in Eyragues. Een evenement in twee delen: een bezoek aan de proefplatforms gevolgd door een technische conferentie over de bioaggressors.

De middag begon met een bezoek aan de tunnels op het terrein van Gautier, waar bezoekers verschillende rassenaanbevelingen voor de campagne van 2018/2019 konden bekijken. De innovaties van Gautier omvatten onder meer plant-slots en een integrale Bremia-dekking, een essentieel criterium voor het veiligstellen van gewassen. De bezoekers waren vooral geïnteresseerd in 4 nieuwe Butterhead-rassen: A1215, een ras met een mooi volume dat goed geschikt is voor de vroege en late gewasproductie.

A1241 en A1245, twee complementaire rassen ontwikkeld voor de verse markt en de verwerkende industrie, voor de belangrijkste herfst en lente periode. Voor de winter, A1234, een aantrekkelijke plant met een met een half gesloten kop voor de versmarkt.Gautier Seeds introduceert ook een nieuwe lichtgroene Batavia H1265 met uitstekende basiskwaliteit voor het herfst / lenteseizoen. Een nieuwe soort voor de Batavia-reeks naast bijvoorbeeld de Yeti en Nobilis. Gautier ontwikkelde G1246 een nieuwe rougette die er veelbelovend uitziet, dankzij een mooie intense en egale rode kleur.Het evenement ging verder met een technische conferentie over bioaggressors, een grote zorg voor producenten in Frankrijk.Justine Garnodier van CTIFL (Technisch Interprofessioneel Centrum voor Fruit en Groenten) legde de nadruk op Fusarium, een groeiende bedreiging, vooral in de regio's Côte d'Azur en Rhône Alpes, en benadrukte de noodzaak van feedback over de ontwikkeling van de ziekte. Vervolgens vertelde Claire Goillon van APREL (Provençaalse Vereniging voor Onderzoek en Plantaardige Experimenten) over slabescherming en projecten als LILLA, LactuMEL, GEDUBAT en GEDUNEM, die zich bezighouden met de vermindering van input en het beheer van de wortelknobbelaatjes. Uiteindelijk is het doel een evenwichtig en duurzaam systeem.Dit verhaal over bioaggressors en de expertise van CTIFL en APREL werden zeer op prijs gesteld door de aanwezigen.Deze Discovery Day blijft een belangrijke afsluiter van het indoor slaseizoen en laat wederom zien dat Gautier Seeds altijd zeer innovatief te werk gaat om iedereen zo goed mogelijk te steunen bij hun werk als zaadproducent.Bron:
Gautier Seeds
www.gautiersemences.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018