Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"VS laat Europa achter zich met innovatieve New Plant Breeding Techniques"

Nu het gebruik van New Plant Processing Techniques (NBTs) onbeperkt worden toegestaan in de VS, spoort Copa and Cogeca de EU aan om het beleid op dit gebied te verbeteren. De genetische verbetering van gewassen in de teelt binnen de EU kan grote voordelen voor het milieu hebben en tegelijkertijd bescherming bieden tegen plagen en ziekten. Hiernaast bieden NBTs ook grote voordelen voor de economie, wat essentieel is om honger en ondervoeding tegen te gaan. De verwachting is immers dat de vraag naar voeding tegen 2050 met 60% zal zijn toegenomen, zo vertelt de voorzitter van de Seed Working Party van Copa and Cogeca Seed,Thor Gunnar Kofoed.

De EU heeft bovendien het grootste aantal plantenkwekers ter wereld, die de laatste 50 jaar voor enorm veel vooruitgang hebben gezorgd bij het creƫren van grotere oogsten en het verbeteren van de kwaliteit van de gewassen," zo benadrukt Thor Gunnar Kofoed.

"Maar plantenkwekers lopen tegen het beleid binnen de EU aan. Telers moeten aangemoedigd worden om te investeren in nieuwe kweektechnieken, maar dit beleid houdt ze juist tegen. Als we hier nu niet iets aan doen zullen een paar Amerikaanse multinationals de overhand krijgen. Kwekers binnen de EU en hun coƶperatieven zullen dit niet accepteren", eindigt Thor Gunnar Kofoed.

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: