Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking met de foodservice business

Streekproducten telen op water

Een nieuw, op maat gemaakte samenwerking tussen foodservicebedrijf B.GOOD en Freight Farms levert verse lokale producten op voor gebruik op hun locaties in New England. De samenwerking combineert de teelt knowhow van Freight Farms met de filosofie van B.GOOD om het hele jaar door te zorgen voor verse en lokale producten met een constante kwaliteit en kwantiteit.



Lokale voedselbeschikbaarheid creëren
Tot nu toe heeft Freight Farms voornamelijk hydrocultuur containers ontwikkeld (de Leafy Green Machine™) en de bijbehorende software (farmhand). Ze gaan zich nu voor het eerst ook met de teelt bezighouden. Brad McNamara, CEO van Freight Farms, zegt dat ze al een aantal jaren in contact zijn met B.GOOD. "Het testen van de toeleveringsketen en het vinden van echte streekproducten waren een doorlopend onderwerp. Ze zijn altijd zeer vooruitstrevend geweest," zegt McNamara over B.GOOD. "Transparantie, traceerbaarheid en het streven om op een authentieke manier streekproducten te leveren, is altijd hun ding geweest. Het zijn goede gesprekken geweest waarin we zeker ook van elkaar hebben kunnen leren. "



Lokale sla als herkenbaar menu-item
Alleen al over New England zijn ongeveer 30 locaties verspreid. "Ik denk dat het gesprek daar echt interessant begon te worden", zegt McNamara. "Het was voor hen belangrijk een basiswerkwijze te vinden voor de uitbreiding van B.GOOD: de lokale scene in de omgeving van Boston is heel anders dan de scene in Springfield of Connecticut." Door het container hydrocultuursysteem van Freight Farms te gebruiken, maakt het niet uit waar het teeltbedrijf zich bevindt. Freight Farms kan met gemak 600-700 kroppen sla voor B. GOODs bekende Cousin Oliver Burgermenu produceren dat in 17 of 18 winkels verkocht wordt.

Zelf eten verbouwen
McNamara vertelt dat het team van Freight Farms nu ook graag aan de slag wil met het echte telen. "Dit is iets dat we nog nooit eerder officieel hebben gedaan, dat wil zeggen het runnen van onze eigen faciliteiten en het zelf telen van voeding. De samenwerking en de timing klopt," zegt hij, "en met de technologie, training en ervaring die Freight Farms al heeft, was het gemakkelijk om die laatste stap te zetten en door te groeien."



Hydrologische slavoorraad
Het bepalen van productie, vraag en aanbod zal niet echt een probleem zijn met de gedetailleerde teeltgegevens die Freight Farms al in hun bezit heeft. "We draaien op hetzelfde platform met dezelfde data en software als onze andere 200+ telers over de hele wereld, dus als het op productie aankomt, hebben we alle informatie die we nodig hebben", aldus McNamara. De samenwerking begon officieel op 10 april 2018, toen de hydrologische sla van Freight Farms met vrachtwagens over New England verspreid moest worden naar de meeste locaties van B.GOOD.

Onmiddellijke toegang tot toeleveringsketen
Distributie blijft ook lokaal: Freight Farms heeft een teeltbedrijf opgezet in de bestaande distributiefaciliteit van B.GOOD. "We kunnen ook kant-en-klare distributie leveren. De distributeur heeft koelvrachtwagens die al op tweewekelijkse basis naar alle locaties in het gebied rijden. Door ons teeltbedrijf daar te vestigen, trekken we de voedselveiligheid naar een volgend niveau door de sla onmiddellijk te oogsten en in te pakken: de toeleveringsketen blijft intact tot in de keuken. "

Bron:
Elizabeth Yekhtikian
Freight Farms
Tel: (+1) 781-966-4145
Publicatiedatum: