Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Windmolenpark gaat tomatenkas van 10 ha van energie voorzien

Siemens Gamesa Renewable Energy heeft de opdracht gekregen om een ​​baanbrekend windmolencomplex in Australië te bouwen. Dit windmolenpark waar 56 turbines zullen komen te staan (voor een totale capaciteit van 194 MW) zal gecombineerd worden met een accusysteem voor energieopslag. Het complex heeft al twee Energie Koopovereenkomsten afgesloten: een voor de komende 15 jaar met de regering van de staat Victoria en de andere met de Australische agribusiness Nectar Farms - die met behulp van LED-lichttechnologie kastomaten zal gaan verbouwen - voor de komende 10 jaar.

Nectar Farms wil marktleider worden in 'Smart Farming': hoogwaardige premium tuinbouwproducten leveren en moderne, geïndustrialiseerde landbouwmogelijkheden bieden voor regionaal Australië. Om dit doel te bereiken, zijn ze een aantal kasprojecten aan het opzetten. Nectar Farms kan gebruik maken van de energie die tijdens perioden met weinig wind in de accu wordt opgeslagen. De energie die rechtstreeks vanuit het windpark kwam en tegen lagere kosten beschikbaar was via het netwerk, hielp dit bedrijf verder te groeien. Geschat wordt dat 97% van de energiebehoeften van dit bedrijf zal worden geleverd door 15% van alle energie die wordt opgewekt door het windmolen- plus opslagcomplex, terwijl de rest rechtstreeks naar het lokale net gaat. Slechts 3 procent van de energievraag van Nectar Farms kan, wanneer er langere perioden zonder wind zijn, niet door windenergie worden voorzien.

Volgens de voorwaarden van het contract met hernieuwbare energie IPP, Neoen, zal Siemens Gamesa het gehele complex op EPC-basis bouwen en vervolgens 25 jaar onderhouden. Gelegen in de Australische stad Stawell, in de staat Victoria, zal deze hybride faciliteit - die ook wel bekend staat als de Bulgana Green Energy Hub - een 194 MW windmolenpark en een 20 MW / 34 MWh lithium-ion (Li-ion) accu omvatten. De EPC-bouw staat gepland om een dezer dagen van start te gaan en rond augustus 2019 zou alles klaar moeten zijn.

Dit is het vierde EPC-contract van Siemens Gamesa voor Neoen in Australië, waar ze al voor 300 MW hebben geïnstalleerd.

Naast Australië staan er ook centrales van Siemens Gamesa in China, Zuid-Korea, Indonesië, de Filipijnen, Vietnam, Thailand, Japan en Nieuw-Zeeland. In totaal hebben ze er al ruim 6,6 GW geïnstalleerd met lopende orders voor nog eens 1,2 GW.


Voor meer informatie:
Siemens Gamesa
www.siemensgamesa.com
Publicatiedatum: