Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Primo Sole gespecialiseerd in venkel maakt uitstap naar aardbeien

De Italiaanse groenten -en fruittelercoöporatie L'OP Primo Sole is in 2016 op gericht door door twee coöperaties (Primo Sole en Terre del Sole) en het biologische bedrijf 'Marco Simmarano'. Inmiddels telt de organisatie 24 leden met een totale oppervlakte van ongeveer 400 hectare, voornamelijk gelegen in het Metapontino-gebied. Een van de groenten die op dit moment volop in omloop is, is venkel. "De raming voor venkel is erg goed. Na een vrij statische start van het jaar zorgde de vorst aan het einde van februari voor een ommezwaai met prijzen die stegen. Het seizoen zal positief eindigen," zegt Giuseppe Appio, voorzitter van L'OP Primo Sole.



De belangrijkste groenten, die in het herfst/winterseizoen op de markt worden gebracht, zijn venkel en kool. In het zomerseizoen zijn dit voornamelijk aardbeien, meloenen, paprika's en watermeloenen. De organisatie is met name gespecialiseerd in venkelteelt, dat ongeveer 70% van het totaal aantal hectare beslaat. Het gebied rond Metapontino is zeer geschikt voor dit gewas.



De organisatie rekent op de aanwezigheid van gebieden die net zo geschikt zijn voor de teelt van venkel als Metapontino. Dit is een strategische keuze die toeleveringszekerheid garandeert, zelfs in geval van slechte weersomstandigheden.



Onlangs is de organisatie begonnen met een nieuwe marketingstrategie voor aardbeien, met name "voor de variëteiten Sabrosa-Candonga, Marisol en Melissa. "Voor de Sabrosa-Candonga was de opbrengst vrij schaars, wat resulteerde in een stijging van de prijzen, vooral in de week van Pasen met pieken van 7 à 8 euro. Nu zijn de prijzen weer rond de €3,50," zegt Giuseppe.



In het eerste jaar behaalde Primo Sole een omzet van 6 miljoen euro. "Op dit moment zijn we meer aanwezig op buitenlandse markten, maar we rekenen er op dat we ons aandeel op nationaal niveau uitbreiden. De organisatie is groeiende en probeert een assortiment van hoogwaardige producties aan te bieden. Bovendien vertegenwoordigt Primo Sole juist die toegevoegde waarde die de klant zo belangrijk vindt," zegt Giuseppe.



L'OP Primo sole zal van 9 tot 11 mei aanwezig zijn tijdens MacFrut in Rimini.

Contact:
OP Primo Sole

S.S. 175 km 30,500 sc
75024 Montescaglioso (MT)
Tel./Fax: (+39) 0835 201993
Email1: info@opprimosole.com
Email2: op.primosole@pec.it
Publicatiedatum: