Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kasgroententeler bouwt 43.000 m2 bij in Chicago

Consumenten houden van streekproducten. Kasgroenten en -kruiden die uit de regio van de consument komen, lijken steeds meer in trek te zijn - zo veel zelfs dat de vraag groter is dan het aanbod op kwaliteitsproducten.

Vanaf de basis in Brooklyn, NY, breidt Gotham Greens uit met een locatie van 43.000 vierkante meter in Pullman, IL, ongeveer 25 kilometer ten zuiden van het centrum van Chicago. De nieuwe faciliteit zal het hele jaar door groenten en -kruiden kweken voor haar klanten in de retail, restaurants en foodservice.


De nieuwe locatie in Pullman, Chicago vanuit de lucht gezien.

Dubbele productiecapaciteit in de Midwest
De nieuwe faciliteit zal worden gebouwd naast hun bestaande dakkas (gebouwd in 2015), die nu bekend staat als de 's werelds grootste 'rooftop farm'. "De nieuwe faciliteit zal onze productiecapaciteit in de Midwest regio meer dan verdubbelen. Het is een weerspiegeling van ons succes op het gebied van de teelt en verkoop van top-kwaliteitsproducten in technologisch geavanceerde kassen", zegt mede-oprichter Viraj Puri. De nieuwe faciliteit zal doorgaan met het gebruik van geavanceerde hydrocultuurgroeimethodes en daarbij nog de automatisering, klimaatbeheersing en gegevenswetenschap verbeteren. Puri zegt dat de uitbreiding eind 2018 voltooid zal zijn en dat de faciliteit begin 2019 operationeel zal zijn.



Distributie door heel Chicagoland
Het bedrijf groeit snel, maar volgens Puri was dat geen verrassing. "We wisten dat we binnenkort extra productiecapaciteit nodig zouden hebben. Ondanks het jaarlijks produceren van miljoenen kilo's lokale salades en kruiden voor nationale en lokale supermarkten en foodservice-operatoren in heel Chicagoland, overtreft de vraag naar Gotham Greens het aanbod ruimschoots, "zegt hij. "De uitbreiding komt op het perfecte moment om onze contacten met detailhandelaars en foodserviceproviders uit de Midwest te verbeteren." De overgrote meerderheid van de producten zal verder worden verspreid over de Chicagoland regio en bepaalde regio's boven de Midwest.



Meer uitbreidingsplannen
In de huidige markt is het misschien niet genoeg om alleen 'lokaal gekweekt' of 'kasgekweekt' te zijn. Puri zegt dat er nog steeds een hoge mate van consistentie, betrouwbaarheid, waarde en klantenservice moet zijn om mee te tellen. Toen Gotham Greens voor het eerst in Chicago werd gelanceerd, was marketing en naamsbekendheid nodig, maar nu zijn het bedrijf en het merk bekend. "Gotham Greens richt zich in NYC en Chicago op een gevarieerde collectie rauwkost, sla en kruiden. Naast de nieuwste kas in Chicago heeft Gotham Greens dit jaar ook uitbreidingsplannen voor verschillende andere steden in de VS.

Voor meer informatie:
Nicole Baum
Gotham Greens 
Tel: (+1) 718-935-0600

Publicatiedatum: